Obe ćerke sam rodila u Americi, ali nikad ih ne bih ovde odgajala: Ekskluzivna ispovest Ivane Kukrić

Foto: Miloš Nadaždin; Privatna arhiva

"Dobro smo se uigrali i potpuno smo posvećeni našim devojčicama", rekla nam je Ivana.

Jedna od naših najpoznatijih i najlepših top modela Ivana Kukrić porodila se 28. septembra u Los Anđelesu i na svet donela još jednu devojčicu kojoj su ona i njen suprug Ivan Bajković dali ime Nora.

Iako danas živi na relaciji Beograd- Budva, srpska lepotica je zbog pozitivnog iskustva iz američkog porodilišta kada je 1. novembra 2018. godine rodila ćerku Hanu, odlučila da joj i drugi porođaj bude u istoj bolnici.

Lepa Beograđanka koja je u svojoj bogatoj manekenskoj karijeri harala svetskim modnim pistama i krasila najprestižnije modne magazine, pustila nas je da zavirimo u njenu svakodnevicu mesec i po dana posle porođaja.

Ivana nam je na početku ekskluzivnog razgovora otkrila kako je protekao porođaj i kako se sad oseća.

„Porodila sam se prirodnim putem, porođaj je prošao lagano i brzo, a oporavak još brže. Već sutradan sam izašla iz bolnice. Mogla sam još da ostanem, ali nije bilo potrebe „, rekla nam je ponosna mama.

Zašto se porodila u Americi, a ne u Srbiji

Foto: Privatna arhiva

„U Los Anđelesu sam rodila i prvo dete, u istoj bolnici i kod iste doktorke. S obzirom na to da mi je prvo iskustvo bilo sjajno, nisam želela ništa da menjam“, rekla nam je Ivana, te detaljnije opisala svoje iskustvo u tamošnjem porodilištu.

„Porodilište je fantastično, ima privatne apartmane i podseća na hotel. Procedura je takva da sami odlučujete da li želite da neko prisustvuje porođaju. Moj suprug je bio sa starijom ćerkicom, koja nije mogla da prisustvuje, pa zato nije bio ni on. Babice su zaista non- stop prisutne i vrlo su pažljive i nežne i sa trudnicama i bebama“, navodi Ivana.

Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, upoznata je sa lošim iskustvom žena u srpskim porodilištima.

„Jako mi je žao zbog toga. Porođaj i boravak u bolnici trebalo bi da budu najlepši trenuci gde sve treba da bude podređeno ženi“, smatra ona.

Foto: Privatna arhiva

Mesec dana posle porođaja se vratila u formu

Ivana je imala sreću da se nije mnogo ugojila u trudnoći.

„Mislim da je sav višak bio u stomaku. Skoro sve kilograme sam izgubila za 10-ak dana. Naravno, stomak se još vidi, ali se i to vraća u normalu“, kaže nam Ivana.

Foto: Privatna arhiva

Kako ističe, uživala je u ovoj trudnoći.

„Dosta sam putovala, bila sam aktivna trudnica, skoro da je nisam ni osetila. Sve je brzo proletelo“, priznaje ona.

Ceo život se zdravo hranila, tako da jelovnik nije imala potrebe da menja u drugom stanju.

„Volim zdravu hranu i trudim se da uglavnom nabavljam domaće namirnice, iz prirodnog uzgoja, što je danas izuzetno teško. Toliko smo zatrovani svakakvim pesticidima, da je postao pravi luksuz hraniti se domaćom, neprskanom hranom“, ističe ona.

Foto: Miloš Nadaždin

Pomoć supruga

S obzirom na to da su Ivana i njen suprug poslednjih nekoliko meseci u Los Anđelesu gde nemaju pomoć oko dece, nekadašnja manekenka nam kaže su im obaveze podeljene.

„Dobro smo se uigrali i potpuno smo posvećeni našim devojčicama“, rekla nam je Ivana.

Kada se vrate iz Amerike, biće im dosta lakše.

„U Srbiji i Crnoj Gori imamo pomoć, budući da suprug dosta radi, pa je samim tim i bolja organizacija.“

Pitali smo je i koliko trudnoća i roditeljstvo menjaju partnerski odnos.

„Normalno je da deca utiču na partnerski odnos, ali se trudimo da nađemo vremena i za nas. Mnogo mi znači Ivanova posvećenost i podrška u svemu, ali ipak mnogo znači što imamo i pomoć“.

Najveći izazovi majčinstva

Foto: Privatna arhiva

Prema njenim rečima, majčinstvo zahteva potpunu posvećenost.

„Majčinstvo je zaista predivna stvar. Ali, u današnje vreme odgajati decu i truditi se da ih izvedeš na pravi put, naučiš pravim vrednostima, nije ni malo jednostavan zadatak“, smatra Ivana i dodaje da je vreme u kome se trenutno nalazimo i tranzicija kroz koju prolazimo na globalnom nivou kao čovečanstvo, prepuna izazova.

Lekcije iz Holivuda

Ivana je 10 godina živela u Americi i tamo je naučila nekoliko važnih lekcija.

„Naučila sam da u životu sve posmatram daleko šire i da se lakše prilagođavam novonastalim prlikama, kao i da ne budem nepopustljiva“, priseća se perioda dok je živela u Los Anđelesu.

Budući da je jako mlada zbog modelinga osetila kako izgleda „život u koferu“, kaže da joj je prilagođavanje na život u Americi bilo jednostavno. Ipak, jedna stvar joj je veoma teško pala.

„Najteže mi je pala odvojenost od porodice, posebno što u to vreme nije bilo ni Vibera ni WhatsApp-a, pa je i komunikacija sa njima bila dosta teža“, kaže ona, te priznaje da danas kao majka dve devojčice ipak ne može da zamisli da živi u Americi.

„Amerika se dosta promenila, definitivno nije ona ista zemlja koja je bila kad sam živela ovde. Nažalost, puno mojih poznanika, posle dugogodišnjeg života u Americi, vraćaju se u Evropu. Sad kad imam decu, nisam sigurna da bih volela da ih ovde odgajam. Puno stvari koje se trenutno propagiraju su meni zastrašujuće“, iskrena je Ivana.

Foto: Privatna arhiva

Ivanu smo pitali da li je ostala pri ranijem stavu da svojim ćerkama nikada ne bi dozvolila da se bave manekenstvom.

„Sad kad imam ćerke, možda drugačije razmišljam. Znam da neću moći da donosim odluke u njihovo ime, kao što nisu mogli ni moji roditelji. Manekenstvo nije ni malo lak posao, ali je bitno najlepše izvući iz njega. Život u koferima, bez stalne adrese može biti vrlo stresan za mladu osobu. Međutim, sve to lagano podnosite u tom periodu. Kad se osvrnem unazad, sećam se samo lepih putovanja i lepih trenutaka“, priznaje ona.

BONUS VIDEO: 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram