Kako danas izgleda rođaka Nikole Tesle koja je bila top-model u Srbiji devedesetih

manekenka slađana tesla
Foto:Zoran Loncarević

Kako danas izgleda rođaka velikog naučnika?

Bila je jedna od devojaka koje su obeležile manekensku scenu u Srbiji devedesetih godina, a svakako ona sa najzvučnijim prezimenom.

Uz Tamaru Paunović, Jelenu Ivanović, Anđeliju Vujović, Slađana Tesla vladala je modnim pistama u našoj zemlji devedesetih godina. Harizmom i lepotom vremenom je probila granice naše zemlje i radila za velike kreatore poput Valentina i Vivijen Vestvud.

manekenka slađana tesla
Slađana Tesla Foto:Zoran Lončarević

Potom je Tesla svoj talenat nastavila da iskazuje kao producentkinja, modna koreografkinja i kasting direktorka.

Njena uloga u svetu mode se promenila, ali kao i ranije, ona i sada osvaja specifičnom bojom očiju i negovanim izgledom.

Za magazin Hello jednom prilikom je govorila o tome koliko joj je nega bitna i koliko vremena posvećuje ritualima nege lica i tela.

„Iako mnogi misle da zbog prirode manekenskog posla provodim mnogo vremena negujući se, to nije tako. Kada je moja koža u pitanju, trudim se da ispunim osnovne korake jer želim da izgledam uredno i negovano. Lice svakodnevno čistim i koristim apotekarsku kremu koju mi spravljaju farmaceuti, kao i antirid. Jednom u tri meseca odlazim na neki manji tretman kod kozmetičara, a masku stavljam jednom u dve nedelje. Ne provodim mnogo vremena po salonima. Na dobroj koži mogu da se zahvalim genetici.“

Svojevremeno je otkrila i koliko ima sličnosti sa čuvenim Nikolom Teslom. Kako je jednom izjavila, ona je direktna potomkinja njegovog brata od strica.

„Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica – koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: ‘Evo ga Tesla u meni!’. On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je isto kao i ja verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost“, kazala je Slađana.

Inače, Slađana je pre nekoliko godina postala i zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači. Zbog toga je tada Rim bio u znaku naše lepotice – pojavljivala se u tamošnjim medijima poput lista Korijere dela sera, kao i na bilbordima i autobusima.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram