Skinminimalizam – novi bjuti trend za svačiji džep

Moda i lepota 15. feb 202112:10 > 11. maj 2021 12:10
Điđi Hadid
Foto: Vogue / Ferrari / Profimedia

Kada je reč o nezi kože, dugo je važilo načelo "više je više". Dakle, što više proizvoda koristite, koža će vam biti lepša. Međutim, bjuti svet sada se polako kreće ka suprotnom trendu - minimalnoj nezi kože.

„Skinminimalizam“ je bjuti trend koji će izgleda biti najpopularniji u ovoj godini. Šta on predstavlja?

Pa, prema Pinterest izveštaju o trendovima za 2021. godinu, radi se minimalističkom pristupu nezi – bez obzira da li to znači smanjenje broja proizvoda i aktivnih sastojaka u našim rutinama, ili jednostavno nošenje manje količine pudera. Koriste se proizvodi koji imaju više namena, a glavni princip je povratak svedenoj (i često jeftinijoj) rutini lepote.

Stalna, ogromna količina informacija u vezi sa novim sastojcima i formulama u proizvodima dovela je do toga da su mnogi potrošači zbunjeni, što je rezultiralo preterivanjem.

„Najčešća stvar koju vidim kod novih klijenata je iritacija, ponekad u obliku osipa, upale, crvenila“, kaže za Vogue kozmetičarka Debi Tomas.

Pročitajte još:

„To je zato što upotreba previše proizvoda, svakodnevno isprobavanje novih formula, pogrešno nanošenje slojeva ili kombinovanje previše aktivnih sastojaka prezasiti, previše stimuliše i zbunjuje kožu“, dodaje.

Recimo, možete da izbegnete kupovinu dve hidratantne kreme –  dnevne i noćne – i držite se jedne dobro napravljene formule. Takođe, stručnjaci kažu da ne postoji proizvod koji je dobar za jedan deo vaše kože, a ne za drugi – jer koža ima iste svakodnevne potrebe.

Stručnjaci ne preporučuju bjuti rutine koje se sastoje od 15 proizvoda i više koraka. Umesto toga, kažu da je za životnu sredinu i vašu kožu bolje vratiti se osnovama.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram