Šest boja koje će ovog proleća dominirati na ulicama

Foto: Christian Santi / Alamy / Alamy / Profimedia

Proleće je uzbudljivo vreme za modu – toliko da se duga zima može činiti još razvučenijom kada ste vi i vaša garderoba spremni za njegov dolazak.

Međutim, postoji jedan delotvoran način na koji možete početi da ubrizgavate radosno raspoloženje piste u svoj trenutni izgled, a to je prihvatanje trendova boja za proleće 2022.

Možda je prerano razmišljati o kratkim pantalonama i sandalama, ali to ne znači da ne možete crpiti inspiraciju iz novih kolekcija.

Naposletku, uključivanje istaknutih boja s piste u svoje kombinacije najlakši je način da počnete brusiti svoju prolećnu estetiku.

Postoji šest nijansi kojima treba dati prioritet iznad ostalih, piše City magazine.

Zelena

Ako postoji jedna nijansa koja obuhvata sve što nam je potrebno 2022, to je zelena. Reč je o najzastupljenijem tonu na pisti, a dizajneri su pokrili sve, od svetle limete do zasićenog neona, ostavljajući vam mnogo načina da ga sami interpretirate. Mi? Nosićemo ga u obliku haljine ili džempera.

Bela

Može li se bela boja uopše smatrati trendom? Budući da je sveprisutna na pisti, da, apsolutno može. Manekenke je nose od glave do pete na nestvarnim haljinama, penastim bluzama i suknjama, pa čak i odelima, tako da deluje kao savršeni protivotrov za tmurne nijanse zime.

Barbi pink

Ružičasta je još jedna boja koja se pokazala večnom, ali ove godine je sve u znaku žvakaće gume. Sve što bi izgledalo kao kod kuće u garderoberu Barbi, služi svrsi.

Puter nijansa

Nazovite je ostriga nijansom, ili onom puter, ali svakako ne belom. Kremasti tonovi koji se graniče sa žutom još su jedan ključni momenat s modnih pista za proleće/leto 2022, nudeći minimalistima način da osvetle svoje ormare bez potrebe da se pritom okrenu upadljivim nijansama.

„Very Periˮ

Kada Pantone proglasi svoju boju godine, možete se kladiti da će se cela modna industrija usmeriti na nju. Stoga ne čudi što je ova nijansa, koju je Pantone unapred izdvojio, na revijama od septembra naovamo.

Narandžasta

Često zanemarena zbog ružičaste ili zelene, narandžasta iznenada dobija ozbiljan zamah za proleće. Prikazana je kao vodeća boja prolećne sezone u brojnim kolekcijama, i to u najrazličitijim oblicima – od krojenih pantalona preko pletiva do cipela, ali će najprisutnija ipak biti u vidu dugih haljina.

#related-news_0

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram