Saveti frizerke Džej Lo za lepu kosu u izolaciji

Moda i lepota 28. mar 202000:34 > 11. maj 2021 12:12
Dženifer Lopez
Poslušajte korisne savete; Foto: OConnor-Arroyo / PA Images / Profimedia

U trenucima samoizolacije mnoge od nas zapitale su se šta činiti s kosom kad su saloni zatvoreni. Trikovi žene koja se brine o kosi Dženifer Lopez su stigli u pravom trenutku.

U jeku pandemije koronavirusa radi očuvanja sopstvenog zdravlja i zdravlja drugih, primorane smo da prekinemo sa dosadašnjom rutinom i da ostanemo kod kuće, u izolaciji. To ujedno znači i privremeno se odreći poseta frizeru. Neke dame nisu spremno dočekale vest o zatvaranju salona, pa nisu sigurne kako negovati kosu, posebno onu farbanu.

Rita Hazan, frizerka brojnih poznatih faca, među kojima su i pevačke dive Dženifer Lopez i Bijonse, kao i glumica Mišel Fajfer je otkrila neke trikove.

Održavaj kosu zdravom

Što je tvoja kosa zdravija, boja će duže trajati. Boja brže bledi na oštećenoj kosi jer se ne primi dovoljno dobro, pa samim tim i brže nestaje. Rita naglašava da bi obojenu kosu trebalo držati podalje od natrijum-hlorida, ali i sulfata i parabena.
„Izbegavajte i proizvode koji imaju silikone jer će oni otežati kosu“, otkriva slavna frizerka.

Pročitajte još:

Uz to, ona upozorava kako treba biti oprezan s proizvodima za negu, posebno s regeneratorima jer preterana upotreba može stvoriti kontraefekat.

Možemo usporiti proces

Bez obzira na to kako se brinemo o kosi, boja će prirodno izbledeti ili potamneti od svakakvih oštećenja. Mi samo možemo da usporimo taj proces. Rita naglašava kako je važno da osim šampona i regeneratora u svoju rutinu unesemo i sjaj. S vremena na vreme treba da koristimo maske ili ulja koja će negovati kosu i podariti joj blistavost.
„Morate tretirati svoje vlasi isto kao što tretirate kožu“, otkriva Rita.

To znači da kosu treba redovno prati, ne koristiti suvi šampon. Naime, česta upotreba takvih preparata može nam začepiti pore. Stoga je važno osloboditi ih kako bi nova kosa mogla nesmetano da raste.

Šta učiniti s izrastkom

Kad bi da popravi boju, Rita izbegava da farba celu kosu, već boji samo izrastak. Ipak, stručnjaci savetuju da ove dane izolacije iskoristimo da odmorimo kosu i da je jednostavno ne farbamo, već samo negujemo. Ipak, ako ti izrastak mnogo smeta, Rita savetuje da kosu začešljaš prema nazad, da je nosiš razbarušenu sa strane ili da je vežeš u visoku punđu. Tako će se izrastak manje videti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

Facebook

Twitter

Instagram