Rok trajanja brushaltera je mnogo kraći nego što smo mislili

Moda i lepota 29. sep 202114:35 > 15:24
brushalter
Fenty show, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pogodite na koliko vremena bi trebalo da se otarasite starog grudnjaka i kupite novi? Na svake tri godine? Dve? Jednu? Grešite, trebalo bi na svakih šest meseci! I mi smo iznenađeni.

Paula Svoboda je stručno lice i specijalista za brushaltere u kompaniji ‘Triumph’. Ona tvrdi da bi trebalo da menjamo grudnjake na svakih šest meseci, piše Glamour.

Svi se pitamo – zašto toliko često? Paula tvrdi da brusevi gube svoju elastičnost veoma brzo, i to sve zbog čestog pranja i nošenja.

Ona kaže i da treba češće da se merimo u potrazi za novim grudnjakom, a ne da menjamo veličinu na svake tri godine – kako većina radi.

Izvršena je i anketa u kojoj je učestvovalo hiljadu žena, od kojih je samo 8% razgovaralo sa specijalistom i izmerilo svoju pravu veličinu grudnjaka u poslednjih godinu dana.

Svoboda kaže da je stanje ipak alarmantno te da postoje potencijalni zdravstveni rizici ako nosite grudnjak koji vam ne odgovara u potpunosti.

„Žene na haljinu za jedan događaj daju i po 300 dolara, ali štede na komadu odeće na koji se oslanjaju svaki dan.”

Kako tvrde eksperti, ukoliko kupite pogrešan model brushaltera koji ne odgovara vašem tipu tela, to može doneti i zdravstvene probleme. Tu možemo uključiti i hronične glavobolje, repetitivni bol u predelu vrata, kao i bolove u leđima zbog lošeg držanja – što ne želimo.

Neka se sve ovo sada slegne, i proverite svoju realnu veličinu grudnjaka. Takođe, bilo bi dobro da se rešite i svih svojih starih bruseva – koliko god bilo teško. Ako nemate stručnjaka, ovo je formula koja pomaže da izabereš brushalter koji ti je taman.

***

Bonus video: Bakšiš – Ko je škrt, a ko lak na napojnici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram