Riskantne haljine iz Kana koje je nemoguće zaboraviti

Foto: Phil Loftus / Capital pictures / Profimedia, Splash / Splash / Profimedia, Patrick HERTZOG / AFP / Profimedia

Za neke od ovih haljina bi vam trebalo mnogo hrabrosti da ih iznesete.

U Kanu se svi trude da se prikažu u najboljim izdanjima, a pretodnih godina smo videli gomilu vrlo smelih komada, počev od Madoninog kultnog grudnjaka u obliku šiljaka Žan Pol Gotjea, do nezaboravne toalete Bele Hadid koju je dizajniro Aleksandr Votijer.

Napravili smo listu nekoliko najrizičnijih modnih izdanja koja će otići u istoriju ovog kultnog festivala.

Od dizajnerskih haljina koje otkrivaju butine do blejzer haljine bez leđa i providne haljine uparene sa podvezicom na naborima, mnogi smeli i avanturistički stajlinzi krasili su crveni tepih.

Možemo reći da je trend otkrivanja kože na Kanskom festivalu započela voljena Ćićolina, porno zvezda i političarka Ilona Staler, koja se 1988. pojavila u haljini koja je otkrila sve.

Dugačka bela haljina sa sitnim pločicama koje se presijavaju, bila je otvorena sa svih strana i slobodno su mogle da joj se vide grudi, a od aksesoara je imala plišanog medveda.

Ćićolina Foto: GERARD MALIE / AFP / Profimedia, Shutterstock

Nakon nje pamtimo Madonu 1991. godine, na premijeri svog filma. Pevačica je poznata po svojoj veštini šokiranja i na Kanskom festivalu je odlučila da se pojavi u svom kultnom brushalteru s kupama, koji je dizajnirao Žan Pol Gotje.

Uparila ga je sa biciklističkim belim šortsem i pink kišnim mantilom i apsolutno ukrala ceo šou.

foto: ANGELI-RINDOFF / ANGELI / Bestimage / Profimedia

Tu je i autfit španske glumice Viktorije Abril koja je 1997. godine došla na festival u neobičnoj blejzer haljini koja je imala otvor na leđima otkrivajući tanga gaćice.

Foto: Patrick HERTZOG / AFP / Profimedia

Elena Lenina je poznata po svojim neobičnim kanskim autfitima. Pogledajte njen autfit iz 2021. godine, kada je svoju zlatnu haljinu, koja je predstavaljala oversajzd lanac upotpunila potpuno uspravno isfeniranom frizurom.

Foto: JACOVIDES-BORDE-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Od selebritija koji vole da šokiraju, na listi se našla i Emili Ratajkovski koja je 2017. godine na crvenom tepihu ukrala sve poglede. Ona se pojavila u čipkanom kombinezonu Pitera Dundasa koji je bio upotpunjen  glomaznim širokim karnerima koji su padali sa bokova.

Foto: Splash / Splash / Profimedia

Bela Hadid ju je iste godine ispratila u providnoj čipkanoj beloj haljini dekorisanoj kristalima celom dužinom, koju je ukombinovala sa srebrnim sandalama čiji su kaiševi predstavljali telo i glavu zmije.

Foto: IPA / Alamy / Alamy / Profimedia

A 2017. godina je totalno bila u znaku riskantnih odevnih kombinacija, sećamo se nezaboravne, nevaljale haljine Šanine Šajk.

Haljina je bila bez rukava sa velikim prorezima koji su otkrivali grudi i butine jer je metalik toaleta bila spojena samo na kukovima.

Foto: JSML / Backgrid UK / Profimedia

Godine 2018. sve oči su bile uprte u Kendal Džener zbog njene „gole“ haljine Aleksandra Votijera koja je bila prekrivena sitnim cirkonima i potpuno prozirna, a lepa manekenka ju je ukombinovala sa crnim stileto cipelama.

Foto: Splash News / Splash / Profimedia

Vini Harlou je poznata po svojim bajkovitim toaletama koje nosi svaki put kad joj se za to ukaže prilika. Haljine sa dugačkim šlepovima raznih boja su njen zaštitni znak Kanskog festivala, a mi smo odabrali ovu iz 2018. godine koju je nosila na premijeri Ratova zvezda. Haljina bez rukava je bila napravljena od metalik materijala koji se uvijao oko vrata sa dugačkim šlepom koji je lepršao za manekenkom.

Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nok Trin se 2019. godine pojavila u providnoj crnoj čipkanoj haljini koja je pokrivala samo prednji i zadnji deo njenog tela. Bokovi i noge su bili potpuno slobodni i prepušteni pogledima obožavaoca.

Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Meridit Mikelson se iste godine pojavila u takođe neobičnoj haljini koje otkriva više nego što pokriva. Toaleta je bila sačinjena od bodija boje kože sa crnim šavovima, a asimetrični ostatak je bio napravljen od materijala koji podseća na providni lateks.

Foto: Phil Loftus/Capital Pictures / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Listu hrabrih haljina ćemo završiti sa francuskom glumicom Melani Tiri koja je bila zadužena za najprovidniji izgled 2021. godine, kada se na crvenom tepihu pojavila u Celine potpuno providnoj haljini do poda.

Foto: LAURENT LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia

***

Bonus video: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali.


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram