Recept za šećernu pastu i depilaciju kod kuće

Šećerna pasta
Čak i Kleopatra je koristila šećernu pastu za depilaciju, Foto: Iurii Maksymiv / Alamy / Alamy / Profimedia

Depilacija šećernom pastom nije bolna poput klasične depilacije toplim ili hladnim voskom, a mi vam donosimo recept za pastu.

Recite zbogom dlačicama (ako vas nerviraju) starim metodom koji je koristila i Kleopatra, a za pripremu šećerne paste biće vam potrebna samo tri sastojka, piše Ljepota&Zdravlje.ba.

Dodatni plus – za ovo beauty “pomagalo” nećete potrošiti celo bogatstvo! Ako budete redovni u depilaciji šećernom pastom – s vremenom će se dlačice prorediti, a koža će biti svilenkasta posle svakog tretmana.

Izrada šećerne paste i primena korak po korak

Potrebno vam je:

2 šolje šećera

¼ šolje limunovog soka

¼ šolje vode

Korak po korak:

Sve sastojke pomešajte u dubljoj činiji i postepeno iz zagrevajte na tihoj vatri. Pazite da smesa ne iskipi.

Kada se šećer otopi, sklonite posudu s vatre i ostavite pastu da se ohladi. Nakon što se ohladi prespite je u sterilnu staklenu ili keramičku posudu koju možete zagrevati u mikrotalasnoj ili na pari.

Primena: Zagrejte pastu tako da se može lagano razmazivati (ne sme da bude pretopla, čuvajte se opekotina). Nanesite je nožem za puter ili drvenim štapićem i ravnomerno nanesite na deo koji želite da depilirate.

Savet plus: Možete koristiti i čiste pamučne trakice od stare majice, kojim prekrijete namazani deo kože.

Pustite da se trakica i pasta prilepe oko tridesetak sekundi do jednog minuta i naglo povucite traku i pastu kako bi to učinila i kozmetičarka.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram