Prelepo beogradsko venčanje drugačije od svega na šta smo navikli

Foto: Monika Pavlović

Venčanje dizajnerke je prava čarolija!

Isidora Mitrović iz Beograda, dizajnerka ISSA art studio svilenih marama, kaže da je bila najopuštenija mlada na svetu. Ona i njen voljeni napravili su čarobno malo venčanje, u jako intimnoj atmosferi, a mlada je blistala u nesvakidašnjem modnom izboru.

Za svoj poseban dan, Isidora je umesto venčanice odabrala nežan komplet brenda Question mark, cipele Le Silla koje su donele dašak glamura, baš kao i neobični, raskošni bidermajer Studia Mušmula.

Foto: Monika Pavlović

Za Zadovoljna.rs, Isidora je podelila detalje svog venčanja koje nisu organizovali u nekom luskuznom restoranu ili splavu, već u dvorištu kuće, a ima i savete za buduće mlade.

„Sve je krenulo od moje svilene marame. Htela sam da nosim maramu koju pravim u ISSA studiju, pa je to moralo da bude nešto svedenije, da ne bude nakićeno, da ne bude puno perlica, čipke i sjaja“, govori za naš portal.

Foto: Monika Pavlović

„Povremeno sam čuvala neke slike koje vidim na Instagramu kao inspiraciju. Često su to bile svilene i lepršave haljine. Međutim, kad je došao trenutak da se ja venčam, hteli smo dosta malo venčanje, sa sedamdesetak ljudi“, nastavlja Isidora.

U modnim izborima, ona se vodila mestom koje su izabrali za svoje slavlje. A upravo to mesto učinilo je da njeno venčanje bude „intimno i lepo, blisko i puno emocije“.

Foto: Monika Pavlović

„Venčanje je bilo u dvorištu, pa s tim u vezi nije išlo da imam neku ogromnu venčanicu koja se vuče po podu. Puno se vezujem za stvari i nisam htela da uzmem venčanicu i da moram sutra da je vratim. A ni kupovina mi nije imala smisla – i to su velike pare za jedan dan“, dodaje Isidora.

Foto: Monika Pavlović

Idealno rešenje pronašla je kod svoje prijateljice, dizajnerke Question mark brenda.

„Komplet sam pre godinu dana probala u drugoj boji i mnogo mi se svidelo kako stoji. Kod takvih krojeva je jako bitno da to stoji uz telo i da stvara siluetu peščanog sata. Komplet mi je ostao u glavi i setila sam se da može da se uradi u belom – bio je gotov dva dana pre venčanja, ali nisam brinula jer sam znala da će mi lepo stajati“, priča Isidora.

Foto: Monika Pavlović

Nije se opterećivala da nešto neće biti kako treba – i sve je ispalo savršeno. Komplet je dopunila romantičnom frizurom, prirodnom šminkom iza koje stoji Marija Stošić, kao i upečatljivim cipelama. Na marami je namenski nacrtala slonče, simbol za sreću, kao i datum venčanja.

Foto: Monika Pavlović
Foto: Monika Pavlović

Za razliku od venčanja na određenim lokacijama, slavlje u dvorištu ima prednosti i mana. Mogli su bez razmišljanja da biraju datum, ali i da sami organizuju sve: iznajmljivanje stolova, stolica, keteringa, konobara, osvetljenja, muzike…

Foto: Monika Pavlović

„Sve je bilo divno, ali to nismo mogli da znamo do tog dana. Savet za takvo venčanje je da se krene s organizacijom pet, šest meseci ranije. A ključ kod stilizovanja za venčanje je da znate šta vam stoji i da vam bude udobno. Recimo, ako sve vreme morate da uvlačite stomak, to nije vredno toga. Treba sve prirodno da ide. I gostima sam rekla da se ne opterećuju šta će da obuku, jer na kraju dana to nije ni bitno. I svi su bili u ravnom, igrali su celu noć i bili su opušteni“, zaključuje Isidora.

***

BONUS VIDEO: Kako u beogradskom ateljeu nastaje jedan šešir

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram