Princeza Boke kotorske: Tanjino nestvarno venčanje u Perastu

Foto: Studio M production

Mnoge od nas sanjaju da se udaju na moru, a Tanja Rakonjac je ostvarila taj san. Njena romantično venčanje u najlepšem mestu crnogorskog primorja, prekrasnom gradiću Perastu, savršena je inspiracija za sve koje planiraju da stanu na ludi kamen ove godine.

„Nikad nisam zamišljala sebe u venčanici, čak ni kad sam bila mala, tako da je moje predznanje o venčanicama bilo poprilično oskudno“, govori nam Tanja na početku razgovora za Zadovoljna.rs.

Ova doktorantkinja, koja obožava putovanja, ipak je želela haljinu koja bi se stopila sa idiličnim kamenim ulicama Perasta, grada u kojem vreme stoji na najlepši način. Kada su izabrali datum venčanja, prošlo je dosta vremena pre nego što je krenula u potragu s venčanicom – što razumeju mnoge mlade.

„Nisam imala određeni tip venčanice, bilo mi je važno da mi lepo stoji, bude udobna i da mogu provesti ceo dan u njoj bezbrižno“, kaže nam.

Foto: Studio M production

Čekala je da se desi ono što su joj govorile drugarice: „Kad je obučeš znaćeš da je ona prava“.

„I zaista, diskretan dekolte, tanke bretele, gola leđa i divna čipka sa kristalima učinili su da pomislim da je ona prava. Venčanicu sam pronašla u salonu ‘Reina en ti’ u Beogradu. Na moj konačan izbor uticala je i činjenica da je model je 2 u 1, uska sirena sa raskošnim šlepom koji se skida, jer nisam želela tog dana popularnu opciju presvlačenja u drugu haljinu“, objašnjava Tanja.

Foto: Studio M production
Foto: Studio M production

Nežna venčanica s čipkom bila je kao krojena za Tanju, koja u retrospektivi ne bi promenila nijedan detalj.

Sa Bokom, osmehom i muškarcem koga voli, haljina je samo bila „šlag na torti“ dana koji će zauvek pamtiti.

Foto: Studio M production

„Ljubitelj sam dobrih fotografija sa posebnih životnih događaja. Smatrali smo da će se naš dan savršeno uklopiti sa sjajem baroknog gradića koji je izgrađen pre nekoliko stotina godina. Perast, okružen magičnim prirodnim lepotama Boke kotorske, poznate kao ‘nevesta Jadrana’, evocira očaranost i oduševljenje kad ga prvi put ugledate – i tako nametne izbor sam po sebi“, ispričala nam je ova prelepa mlada.

Foto: Studio M production
Foto: Studio M production

Tanja priznaje da organizacija venčanja iziskuje brigu o svim detaljima, koji u nekom trenutku postaju baš naporni, posebno jer u isto vreme treba završiti više različitih stvari.

„Volela bih da sam tada našla wedding planner-a, i da naša uloga bude jedino da se pojavimo“, kroz osmeh kaže.

Foto: Studio M production

Međutim, danas, kada pogleda u ove fotografije, zna da je sve vredelo – i da je doživela najlepšu bajku na moru. Naučila je i lekcije koje rado deli s budućim mladama.

„Moj savet bi bio da ne planiraju unapred, jer često venčanice ne izgledaju isto na slici i uživo kada imaš priliku da probaš. Pristup zaposlenih u salonu će vam sigurno olakšati izbor, jer su svesni da je to i ujedno najlepša i najbitnija haljina svake žene u njenom životu. Ne postoji mlada koja nije našla venčanicu. I ne zaboravite zaista ćete najbolje izgledati u onome u čemu se najbolje i osećate“, poručuje Tanja.

Foto: Studio M production
Foto: Studio M production

***

Bonus video: Vilhelmštajn – najlepše ostrvo u Nemačkoj idealno za venčanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram