Tatjanina raskošna, a lagana venčanica krije magičnu priču

Foto: Redzepovic weddings

Tatjana je pomoću vešte krojačice stvorila magiju - venčanicu koja je njena za čitavu večnost!

Uskoro počinje sezona venčanja, a inspiracije nikada dosta – bez obzira da li ćete uskoro izgovoriti „da“ ili je vaše venčanje još daleko.

Najviše ushićenja, ali i stresa, donosi pronalazak venčanice. Ako vam u salonima sve deluje jednolično, biće vam dragoceno da čujete iskustvo Tatjane Bojić Jakšić, kreativke koja je odlučila da svoju venčanicu iz snova sašije.

Tatjana Bojić Jakšić želela je haljinu koja će ostati samo njena i koju će jednog lepog dana moći da nasledi neko njoj drag. Za Zadovoljna.rs govori da je svaki detalj u pripremi svog venčanja mogla da zamisli, ali joj je ipak trebalo vremena da osmisli kako da se obuče za taj dan.

Foto: Redzepovic weddings

Nadahnuli su je romantični filmovi.

„Provela sam dane istražujući slike venčanica i zamišljajuči sebe u nekom modelu. Drugarice su me savetovale da obiđem salone i pronađem onu pravu. Mene je ipak vodila ideja da imam svoju venčanicu, sašivenu, koju ću spakovati u neki starinski kovčeg, pa ću je kasnije pokazivati unukama koje će je možda prepraviti i obući. Eto, zbog par scena iz ljubavnih filmova čvrsto sam odlučila da svoju venčanicu sašijem“, kaže Tatjana za naš portal.

Foto: Redzepovic weddings

Imala je jasnu viziju u glavi.

„Znala sam da želim od venčanice da bude romantična, dugačka, da se lako krećem i da ima rukave. Kako je svadba bila u letnjem periodu nisam znala kako da imam rukave, a da mi ne bude vruće“, priča nam.

Rešenje je pronašla u rukavima koji se skidaju – a jedna vešta devojka joj je pomogla da svoj san pretvori u javu.

„Haljinu mi je sašila moja prijateljica i pretalentovana krojačica Marina Pavićević, sa kojom se u potpunosti razumem. Objasnila sam šta želim, ona je upotrebila svoje magične ruke, zajedno smo išle u nabavku materijala i ja sam bila spremna“, kaže nam.

Foto: Redzepovic weddings

Tatjani je bilo jako važno da može ceo dan da đuska i da se lako kreće. Dakle, da venčanica nije preteška.

„Slojevi svile dali su venčanici romantičan izgled kakav sam i zamislila, a kristali na korsetu su joj dali poseban efekat. Sa druge strane sam bila potpuno opuštena i pokretna“, govori nam.

Foto: Redzepovic weddings

Otkrila nam je i da njeno venčanje nije ispalo onako kako ga je prvobitno zamislila – ali baš sa svim nesavršenostima taj dan je bio savršen, za pamćenje i prepričavanje.

„Zbog epidemiološke situacije, venčanje smo pomerili dva puta pa je ta neka trema da svaki detalj bude perfektan kod nas nestala, jer nam je najvažnije bilo da svi gosti budu dobro i da se venčanje održi bez nekih bezbednosnih ograničenja i mera. Kako su veselja u prethodnom periodu bila zabranjena, naše venčanje je bilo toliko radosno baš zato što su se svi zaželeli đuskanja, grljenja i druženja“, seća se.

Foto: Redzepovic weddings

I zaista, izgledala je besprekorno, čarobno i šik, što fotografije pokazuju. Tatjana takođe ima divnu poruku za sve žene koje spremaju svadbu.

„Znam da ćete se nervirati oko organizacije želeći da sve bude savršeno, ali mislim da nikada ne ispadne tako, uvek se nešto malo iskrivi i baš zato je posebno i vaše, jedno i jedinstveno. Eto ja sam zamislila da fotografisanje nas mladenaca bude na Kalemegdanu, da se venčanica uklopi uz kamene zidine, ali baš tog najtoplijeg meseca na naš dan pala je kiša, fotograf mi je namignuo i šapnuo Brankov most, odmah sam znala da je to odlična ideja i fotografije su baš onakve kakve sam i priželjkivala“, ispričala nam je.

Foto: Redzepovic weddings
Foto: Redzepovic weddings

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram