Potez Armanija na reviji poslao snažnu poruku o Ukrajini

Foto: Mourad Balti Touati / Zuma Press / Profimedia

Đorđo Armani je izostavio muziku na svojoj reviji na Nedelji mode u Milanu, iz poštovanja prema ljudima koji stradaju u ukrajinskom sukobu.

Manekenke su šetale modnom pistom u sablasnoj tišini, prekinutoj tek aplauzom publike.

„Moja odluka da ne koristim muziku je doneta u znak poštovanja prema ljudima koji su uključeni u tragediju koja se odvija u Ukrajini“, na početku je saopštio modni kreator.

„Najbolje je da pošaljemo poruku da ne želimo da slavimo jer se nešto veoma uznemirujuće dešava oko nas“, dodao je Armani kasnije na kraju revije.

Rođen 1934. godine, Armani je imao jedanaest godina kada se završio Drugi svetski rat. On je iskusio stradanje na evropskom tlu, a tolerancija, diplomatija i elegancija koji otelovljuju njegovo životno delo su vizije uma koji je doživeo strahote, koje većina nikada nije mogla da zamisli.

Što se same revije tiče, Armani je prikazao kolekciju u kojoj dominiraju duboke nijanse teget, zelenih i sivih tonova.

Foto: x / Avalon / Profimedia

Blejzeri i pantalone bili su najčešće viđeni komadi, dok je figura bila jednostavna i elegantna. Vogue Armanijeve kreacije opisuje kao „tihe i poetične“.

Foto: x / Avalon / Profimedia

U februaru 2020, njegov brend je postao prvi koji je otkazao reviju iz opreza zbog kovida 19. Dve godine kasnije, još jednom je pokazao osetljivost i odgovornost koja će postati deo njegove zaostavštine u modnom svetu.

***

Bonus video: Najinteligentniji ljudi sveta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram