Modne zapovesti Đorđa Armanija važe uvek i zauvek

Đorđo Armani
Đorđo Armani; Foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Gospodin Đorđo Armani je na početku pandemije donirao 1,25 miliona evra italijanskim bolnicama, a tokom karijere koja traje 45 godina jedan je od malobrojnih koji je ostao veran estetici bez roka trajanja.

Armanija nikada nisu zanimali brzi i prolazni trendovi. U svom minimalističkom, ženstvenom pristupu modi oduvek je insistirao na svedenim bojama, kvalitetnim materijalima i savršenim krojevima. Baš zato je u toj industriji opstao i ostao u samom vrhu od 1975. kada je pokrenuo svoj brend.

Pronašli smo njegove savete koji razdvajaju pomodarstvo od neprolaznog.

Crna i teget stanjuju figuru bolje od drugih boja. Koristeći ovu paletu možete da dozvolite sebi eksperimentisanje oblicima i materijalima.

Jeftin par cipela je loša investicija. Cipele su osnova vaše garderobe.

Za mene je stil važniji od kratkotrajnih trendova.

Parfem je više od mirisa, on je prisustvo apstrakcije. Parfem je za mene mističnost.

Birajte neutralne materijale bez svetlih i jarkih ukrasa. Duže ćete ih nositi s modne tačke gledišta.

Pročitajte još:

Najvažnija stvar koju možete kupiti je ručni sat. On dosta govori o osobi.

Podsećam vas da sivu možete nositi sa crnom, ali i sa braon.

Jakna je osnova garderobe. Ona treba da bude dobro sašivena, da savršeno pristaje i bude prilagođena tako da se osećate samouvereno i prijatno. Kada imate dobru jaknu, sve ostalo je nebitno.

Nemojte se previše opterećivati odećom: najstilizovaniji ljudi izgledaju kao da se ne trude i ne ulažu nikakav napor. Na kraju, stil se svodi na samoizražavanje.

Detalj kolekcije proleće 2020.
Detalj iz kolekcije proleće 2020. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Vrednost aksesoara danas raste, pa investirajte u cipele, kaiševe, torbe. Uz njihovu pomoć možete da osvežite stari kostim. Setite se koje boje najčešće nosite i kupite modne detalje u tim bojama.