Nežniji od francuskog: Manikir koji je najtraženiji

američki manikir
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Jedna od glavnih razlika između američkog i francuskog manikira je boja vrha nokta. Francuski manikir ima beli vrh s roze bazom, a američki ima svetlije nijanse i osnovu.

Trendovi iz prošlih vremena vraćaju se sve više u modu, a zadnjih par godina jedan od omiljenih trendova za nokte koji se vratio je francuski manikir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salon Gold (@salongoldinsurance)

Iako je jedan od omiljenih odabira mnogih, ipak postoje oni koji biraju nešto nežniju verziju ovog stila, a koji se naziva američki manikir.

Klasičan francuski manikir radi se na bledo roze podlozi s izraženim belim vrhovima noktiju. Ono što je kod američkog manikira drugačije su nijanse – one su puno prirodnije i suptilnije.

Još uvijek je zadržan look manikira na vrhovima noktiju, ali su nijanse uglavnom nude i nisu toliko intenzivne kao u francuskom.

Američki stil manikira lako možete dobiti tako da prvo obojite vrhove belim lakom, a zatim nude nijansom pređete preko celog nokta, uključujući i vrhove.

Dok američki manikir koristi kremastije boje, francuski koristi sjajne bele boje. Pa, američki manikir smatra se prirodnijim izgledom, koji noktima daje netaknut izgled. Kada koristite američki manikir, nokti se čine čistim i poliranim, piše Haber.ba.

Za razliku od francuskog manikira, američki nudi neverovatnu jednostavnost. Još jedna razlika koja se vidi između dva stila manikira je u obliku noktiju. Za američki obično se preferiraju četvrtasti nokti, dok su kod francuskog blago zaobljeni nokti, piše Glamour.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo