Nepoznati detalji filma „Đavo nosi Pradu“

Moda i lepota 21. jun 202122:33 > 08. nov 2021 11:49
Đavo nosi Pradu
Foto: 20TH CENTURY FOX - WETCHER, BARRY - Album / Album / Profimedia

Verujemo da je većina vas gledala čuveno ostvarenje iz naslova, a danas ćete saznati do sada nepoznate detalje sa snimanja. Naime, deo ekipe ovog filma uključio se putem video poziva i podelio svoja sećanja. Kao što znate, radnja se zasniva na istoimenom romanu Lorin Vajsberger, a iako vreme neumitno teče, ovaj film ne gubi na aktuelnosti. Meril Strip tumači Mirandu Pristli, koja se nalazi na čelu magazina Runway, smeštenog u Njujorku. Endi, koju je oživela simpatična En Hatavej, dobija priliku da joj postane desna ruka. Iako se u početku ne snalazi najbolje, vremenom se situacija okreće u njenu korist.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kao što smo otkrili u uvodnom delu, povodom 15 godina od premijere filma dve glavne glumice, u društvu Emili Blant, spisateljice i reditelja Dejvida Frankela, nedavno su govorile za Entertainment Weekly. Tom prilikom saznali smo da su za ulogu Mirande pored Meril Strip, koja je maestralno obavila posao, bile razmatrane i Mišel Fajfer, Glen Klouz i Ketrin Zita-Džouns. Scenaristkinja Alin Broš Mekena otkrila je da joj zamisao nije bila da stvori svojevrsnu biografiju Ane Vintur, kao glavne urednice magazina Vogue, već da se glavni lik malo razlikuje od nje. Tako je nastala priča o šefici koja ume da prepozna trud i lojalnost, i koja svoj posao voli koliko i modu, piše citymagazine.rs.

Sa druge strane, verovatno niste znali ni da je isključivo velika upornost En Hatavej presudila da ona dobije ulogu u ovom filmu. Naime, kao i u slučaju njene starije koleginice, u igri za ulogu Endi bile su i Natali Portman i Rejčel Mekadams. Ipak, čini se da je En pokazala najveću želju da se nađe u kadru, što je bez ustučavanja pokazivala. Nije tajna i da se nametala rečima: „Angažujte mene!ˮ Kada je konačno dobila odgovor kome se nadala, trčala je po stanu i lepe vesti odmah podelila sa prijateljima uz ogromno ushićenje.

Đavo nosi Pradu
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Ekipa filma spomenula je i to da uopšte nije bilo lako steći uvid u okrutni modni svet i kreirati verodostojnu sliku, jer su se mnogi zaposleni plašili Ane Vintur, ali se jedna dama, čiji identitet nije poznat, osmelila da progovori. Ona je scenaristkinji Mekeni sugerisala da izmeni tekst, tako da likovi budu oštriji i pomalo zli.

Đavo nosi Pradu
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Scenograf Džes Gonkor uspeo je da se ušunja u kancelariju Ane Vintur, kako bi lakše preneo atmosferu na veliki ekran. Od zanimljivosti izdvajamo i to da je scena u parku zamena za prvobitnu ideju, koja je bila skupa za realizaciju. Kada je reč o eventualnom nastavku, rediteljka ne ostavlja prostor za tako nešto, jer smatra da je ova priča zaokružena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram