Neizostavni zimski odevni predmeti za žene u 30-im

moda
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tridesete označavaju mentalnu barijeru s koje se već možete osvrnuti na prethodno iskustvo, ali i postaviti nove ciljeve. Sa svešću da nema ničeg poput slobode i slušanja samog sebe u donošenju odluka, jasno je da na području mode četvrta decenija može biti idealno vreme za razmišljanje o tome koji vam trendovi odgovaraju, zatim koja vam odeća pristaje bolje od druge i koje tkanine i krojevi čine da se osećate prijatno.

Zato je dobro znati koje bezvremene odevne predmete je potrebno uvrstiti u garderober, tako da se ukloni večita dilema šta obući. Inspiraciju je moguće pronaći i u uličnoj modi, i u svetu influenserki, tako da odgovara dobi.

Ideja je da garderoba traje, a možete kupovati manje i uložiti u vrednije komade, tako da se osećate dobro u svojoj koži. Imajte ovo na umu – kvalitet nema rok trajanja i uz malo pažnje služiće vam čitavu deceniju. Na sajtu City Magazine izdvajaju favorite.

Ležerne farmerke

Dobre farmerke uvek su dobra investicija i osnova mnogih zimskih izdanja. Malo koji odevni predmet nudi toliko mogućnosti. Zahvalne su za ležerne vikend kombinacije sa duksericom, poslovna izdanja sa sakoom od tvida i salonkama, ali i za noćni izlazak s topom, blejzerom i sandalama. Važno je obratiti pažnju na trendove, ali bez opsednutosti njima, dok je laskava silueta uvek najbolja opcija. Kad ste u nedoumici, znajte da farmerke širokih nogavica i one ravnog kroja i visokog struka, do članka, pristaju gotovo svima.

Kamel kaput

Nikad nije kasno za dobrodošlicu jednom ovakvom komadu. Sinonim za eleganciju, postao je pravi izbor u bilo kojoj dobi i popularna alternativa klasičnom crnom kaputu.

Dizajnerska torba

Torba je, u modnom smislu, onaj hir zbog kog se retko pokajemo. Gotovo sve modne kuće imaju kultnu torbu koja je zaslužila svoje mesto u garderoberu. Odaberite svestrani dizajn koji je zahvalan za kombinovanje, uklapa se u vaš stil, i ima one detalje koji osvajaju na prvi pogled.

Kožna jakna

Bajkerska jakna je zaslužila da bude deo odabrane grupe bezvremenih odevnih predmeta. Njena svestranost ima puno veze s tim – savršena je uz farmerke, ali i uz haljine i suknje različitih krojeva. Takođe, modne ikone poput Sindi Kraford, Kejti Holms i Džulijan Mur često je nose.

Lepe crne pantalone

One su osnova svakog garderobera, a najbolje su one koje vam pristaju kao salivene i odgovaraju u svakoj prilici. Dobar kroj puno govori, pa su crne pantalone visokog struka sa šavom uvek dobra opcija.

Svestrani blejzer

Bilo da je crn, karirani, na pruge ili u nekoj pastelnoj boji, blejzer je osnovni odevni predmet svakog zimskog garderobera. Radi se o klasičnom komadu poslovnog stila, ali je već duže vreme otvoren za neformalnije kombinacije s boho haljinama i kaubojskim čizmama ili u kombinaciji sa trenerkom i patikama. Blago strukirani i ležerni sakoi trijumfuju ove sezone.

Džemper od vune ili kašmira

Osim haljina i dvodelnih kompleta koji vladaju u jesenje-zimskoj sezoni, dobro razrađen stil zahteva džemper, sposoban da potraje na duge staze kao pravi dragulj garderobera.

Mokasine

Klasik koji je ponovo zauzeo svoju privilegovanu poziciju među omiljenim cipelama influenserki. Imati dobar par mokasina u cipelarniku znači imati obuću koja ide uz sve, a pritom je i udobna. Ova dva kvaliteta nisu beznačajna. Prošlo je vreme kada su se nosile samo uz pantalone, danas dopunjavaju haljine i mini-suknje, ostavljajući čarape na vidiku.

Slip haljina

Slip haljine koje su trijumfovale početkom 2000-ih i dalje su poželjne čak i zimi, a s kaputima, kratkim jaknama i udobnim cipelama svoje mesto pronalaze u svakodnevnim odevnim kombinacijama, dok uz visoke potpetice i jaknu sa šljokicama odgovaraju party stilu.

Mala crna haljina

Bez obzira na protok vremena, mala crna haljina uvek je neophodna na dnu ormara. Krojevi su razni, ali jedno je sigurno – ne postoji dama od stila koja je bar jednom nije ponela. Puno je razloga za to!

Odelo

Nekada uniforma za žene izvršne vlasti, odelo je napravilo iskorak u ulični stil, hvaljeno kao laka i udobna formula za radni dan, ali i alternativa za potrebe noćnog izlaska, ili čak za dane kada želite prigrliti najudobnije.

BONUS VIDEO: MODNI TRIKOVI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram