Balenciaga prešla igricu – hit autfit od 6.700 evra

balenciaga
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Brend Balenciaga neretko nas ostavi bez teksta – provokativnim modelima, ali i cenama. Njihov nov predlog za prolećni autfit 2022. košta 6.700 evra i digao je veliku prašinu.

Društvenim mrežama odnedavno kruži jedna fotografija iznad koje je napisano „Balenciaga je društveni eksperiment“. Evo i zašto.

Veliki brendovi između ostalog jesu tu da bi pomerali granice, i iako Balenciaga šalje baš tu poruku, gotovo da ne prođe sezona da nešto već viđeno probaju da prodaju kao preskupu modnu inovaciju. Setimo se samo torbe ćebetadžempera sa rupama kao od moljca.

Ovaj put u pitanju je kombinacija navijačkog šala koji stoji kao kapuljača, košulje, kaputa, torbe za šoping, naočara za sunce i kroksica.

Cena celog autfita – prava sitnica – 6.700 evra.

Otuda ne čudi što su se uveliko pojavile brojne fore na račun velikog brenda, pa kažu da je Balenciaga socijalni eksperiment, kao i da ovo nose beskućnici, ali sa druge planete.

Šale se i kako je ipak dobro što je u cenu uključena zihernadla na kaputu jer bi i ona, kao akcesoar verovatno koštala oko 200 funti.

Navode i da još jedan Balenciagin predlog iz prolećne kolekcije za 2022, samo za žene, podseća na pilota borbenog aviona koji se izgubio u Sibiru i morao da obuče prvo što mu je dopalo ruke.

Ipak, nesumnjivo je i da će se naći neko ko će rado odvojiti novac i kupiti nešto iz nove Balenciaga prolećne kolekcije.

BONUS VIDEO: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram