Najveća laž o celulitu koju nam plasiraju na mrežama

Foto: Instagram/georgie.clarke

Ne, ne postoje savršene zadnjice i noge.

Influenserka Džordži Klark je razbila iluziju savršenstva na fidovima društvenih medija otkrivajući kako modeli snimaju „savršene“ fotografije koristeći različito osvetljenje i uglove. Sa svojih 700.000 pratilaca redovno deli različite tehnike koje koriste zvezde društvenih mreža da bi napravile svoje besprekorne fotke. Želeći da pokaže šta je zapravo stvarno, ona puni svoj Instagram nalog iskrenim slikama i poziva svoje pratioce da se ne upoređuju sa manekenkama i influenserkama.

Nedavno je podelila uporedne slike snimljene u razmaku od samo pet sekundi jedna od druge, napisavši: „Kada se direktno okrenete ka suncu i kamera snima sa strane, to stvara mnogo efekata senki koje čine da izgledate kao da imate zategnute mišiće“.

Na jednoj slici Džordži je zauzela opušteniju pozu pod senkom pokazujući rupice i neravnine svoje prirodne kože, dok je na drugoj fotki njena koža izgledala glatko kako je zauzela izvijenu pozu.

„Okrenuti prema senci VS okrenuti prema sunčevoj svetlosti“, piše ona.

„Kada je kamera sa strane i niskog ugla, okrenuta prema senci znači da najoštriji deo svetlosti pada na vaše telo. Ovo je snimljeno u razmaku od 5 sekundi jedno od drugog, to je potpuno isto telo pod različitim svetlom. Osvetljenje ima ogroman uticaj, pa vas molim da vas ne zavara kada vidite slike iz časopisa ili sa Instagrama na kojima osoba izgleda besprekorno. Čak 90 odsto toga zavisi od pravilnog osvetljenja i ugla kamere.“

„Nekada me je to stvarno uznemiravalo, provodila sam sate u agoniji oko toga kako bih mogla da promenim svoje telo. Sada znam da je sve do osvetljenja i da ne moram ništa da menjam na svom telu jer mogu da napravim potpuno istu fotku sa dobrim svetlom i da se osećam odlično i samouvereno. Prestanite da se poredite, vi ste sjajni“, rekla je Džordži.

U jednom postu podelila je fotografiju koju bi obično postavila na društvene mreže pored one koju bi izbrisala.

„Da li ikada odlažete kupovinu kupaćeg jer znate da nećete izgledati isto kao Instagram model koji ga nosi“, napisala je ispod posta gde pozira u bikiniju. Pogađajte! Model čak ni ne izgleda tako u stvarnom životu. To je promišljena poza, podešen ugao, strateško osvetljenje, napeto telo koje je zatim poboljšano i iscrtano. To nisu žene iz realnog života, prestanite da se poredite!

„Sve što smo učili i uslovljeni da mrzimo u vezi sa sobom je zapravo potpuno normalno! Celulit, rupice, ožiljci, strije, salce… Svi ih imaju!“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram