Kako da stilizuješ najpopularniju košulju za leto 2020.

Foto: Diana Myronenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad su osmišljavali kolekcije za proleće i leto ove godine, teško da su dizajneri planirali koronavirus lokdaun univerzuma. Ipak, upravo to se desilo i postoji realna šansa da će sve te haljinice i bluzice planirane za letnje zabave ostati usamljene.

Modni komad koji, međutim, i te kako volimo da nosimo ovog proleća, a isto ćemo nastaviti i na leto, definitivno je bela oversize tj. predimenzionirana košulja.

Široke, velike košulje su udobne i lake za stilizovanje. Ipak, s obzirom na kroj, dosta je žena koje izbegavaju da ih nose plašeći se da će izgledati deblje ili neuredno.

Pročitajte još:

Prvi savet je da zadnji deo košulje uvučete u pantalone, a ako mislite da je previše „vrećasta“ možete uvući i ceo porub u suknju, šorts ili pantalone ili je vežite u čvor, što je nešto opuštenija varijanta koju možda nećete primenjivati na poslu, ali je za izlaske idealna. Isprobajte i čvor sastrane ili pozadi, a ovako stilizovanu košulju nosite uz šorts od džinsa ili farmerke. Jedan od odličnih primera je Džulija Roberts u filmu „Zgodna žena“ koja belu košulju nosi otkopčanu i vezanu u čvor.

Foto: WEBER ANITA / Sipa Press / Profimedia

Neobavezan, opušten stajling ćete postići i ako samo jednu stranu košulje uvučete, a drugu stranu ostavite da pada.

Kada vam je potrebna doza glamura, ali ne želite da odstupite od kežual stila, raskopčajte košulju i oborite je tako da se vidi jedno ili oba ramena.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

S obzirom da je ovaj komad kao pozajmljen iz muškog ormara, da ne bi dealovao preozbiljno, uvek razmišljajte od modnim detaljima koji će ga osvežiti – sat, dobar prsten, narukvica – sve to potpuno menja izgled kombinacije koju ćete nositi sa „oversized“ košuljom.

Ukoliko želite da istaknete struk, koji se izgubio u modelu „dečkove“ košulje, stavite kaiš i obujte cipele na štiklu koje će vas vizualno izdužiti.

Pogledajte još nekoliko predloga:

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

*

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

*

Foto: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

*

Rijana; Foto: Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram