Najluksuzniji parfemski brend po izboru ljudi iz Srbije

Tom Ford
Foto: Tom Ford via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Trenutno najskuplji parfem na svetu košta 1.5 miliona dolara.

U pitanju je uniseks parfem Shumukh by Nabeel, luksuzni miris nastao u Dubaiju, lansiran 2019, a karakterističan po mirisu ruža i sandalovine i efektu koji proizvodi – kažu da bukvalno miriše osnažujuće. Ali, da li poznajete nekog ko bi izdvojio ovaj novac za bočicu mirisa?

Legendarna Koko Šanel je govorila da je parfem nevidljiv i nezaboravan modni dodatak koji najavljuje tvoj dolazak i zadržava se dugo nakon tvog odlaska. S obzirom na filozofiju mirisa koju je Koko utemeljila svojim brendom, nije čudo da je upravo Chanel 5 i dalje jedan od najikoničnijih parfema na svetu, a njegova verzija Grand Extrait jedan od najskupljih i najprestižnijih mirisa trenutno.

Parfemi
Foto: Rosewood Hotels and Resorts / Ferrari / Profimedia

Ipak, činjenica je da živimo u zemlji u kojoj je nezamislivo da neko plati bočicu parfema koliko košta kuća na Senjaku ili čak garaža na Voždovcu, međutim, koliko god luksuzni bili, obožavaoci parfema će uvek naći način da dođu do svojih omiljenih mirisa. Tako je dekantovanje sve popularnije na ovim prostorima, a u internet grupama u Srbiji, u kojima se prodaju i razmenjuju neki od najlepših i najređih parfema na svetu, ovih dana se polemiše o tome koji je najluksuzniji parfemski brend na svetu.

Ovo je top lista koju smo napravili na osnovu njihovih odgovora:

1. Roja

2. Guerlain

3. Maison Francis Kurkdjian

4. Caron

5. Le Labo,

6. Tom Ford

7. Amaffi

8. Kilian

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram