Modna lekcija koju treba da naučimo od sredovečnih žena i mladih zvezda na Nedelji mode u Parizu

Dior
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prava bajka!

Kada poznate žene dođu na letnju Dior reviju visoke mode izvesno je da ćemo na istom mestu videti mnogo sofisticiranih, glamuroznih, letnjih autfita. Dizajnerka Maria Grazia Churi je možda nastojala da predstavi novi koncept grčkih i rimskih boginja na pisti, ali inspiracija gošći je svakako bio stari Holivud s mnoštvom belih haljina i mekanih materijala.

Osim holivudskih diva Natali Portman i Rozamund Pajk, u idiličnim vrtovima Rodenovog muzeja u Parizu, bile su sredovečne i sasvim mlade modne ikone od kojih smo mogli štošta da naučimo.

Gospođa Mariza Berenson u pastelnim tonovima je izgledala spektakularno. Ničeg previše, a efektno – tako bi se mogla nazvati njena kombinacija. Providni rukavi, naglašen nakit, suknja od satena, svetlucava torba, jaka šminka – sve to za sebe možda deluje previše, ali Mariza je dokaz da se i u 76. godini može pratiti trend ako se sve uklopi kako treba.

Dior
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ana Delo Ruso, legenda modnog sveta, opredelila se za dugačku belo-roze haljinu od čipke. Ne plašite se maksi haljina i nežnih nijansi kad dođete u godine u kojima vam dežurni dušebrižnici poručuju da treba da se odreknete pojedinih odevnih komada samo jer ste eto – u godinama.

Ana
Foto: Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia

Natali Portman je izgledala kao da je ispala iz neke modne bajke. Haljina s diskretnim cvetnim dezenom i gornjim delom u formi korseta nije nešto što često viđamo u eri naglašene seksualnosti. Glumica je igrala na kartu romantike i ženstvenosti, a i detalji koje je nosila su bili potpuno svedeni – diskretne bele sandale i mala bela torba su savršeno upotpunili ovu kombinaciju, kao i puštena kosa i diskretna šminka.

Dior
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

A kad su mlađe gošće Dior revije u pitanju – videli smo mnogo odeće u svetlim bojama od vazdušastih, prirodnih materijala i zanimljive detalje koji su začinili njihove autfite. Ove devojke su odličan primer da bar u ovo doba godine treba da izbegavamo tamne boje i uniformisanost, ali pokazuju i da seksepil ne mora da bude u vezi sa dubokim dekolteima i dubokim šlicevima. Uživajte i inspirišite se.

Dior
Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia
Dior
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Dior
Foto: Jana Call me J/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Dior
Foto: Cyril Pecquenard / KCS Presse / Profimedia

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram