Mejkap trikovi koji ističu svu lepotu plavih očiju

šminka plave oči
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Uz prave senke i pravilno nanošenje, plave oči ćeš dodatno naglasiti i istaći njihovu potpunu lepotu.

Adekvatno odabrana odeća može naglasiti najlepše delove tvog tela i učiniti da se osećaš kao zvezda. Sličan efekat možeš imati i sa šminkom, a posebno ako imaš plave oči.

U svemu dobro dođu saveti svetskih šminkera kako da tvoje plave oči budu u prvom planu.

Najbolje boje senki za plave oči

Najvažnija stvar je odabir dobre boje senke. Plave oči se odlično slažu sa zemljanim tonovima poput bronzane, crvene, narandžaste, zlatne i ljubičaste. Ove boje će dodatno naglasiti i osvežiti tvoj pogled. Ako želiš još dramatičniji izgled, možeš koristiti i plavu boju. Možda zvuči previše, ali kada dodaš crni ajlajner, imaćeš taj kontrast koji će izbalansirati plavu senku. Ako se odlučiš za smookey eyes, koristi smeđe i bronzane nijanse.

Koristi ajlajner

Ukoliko nisi raspoložena da se igraš sa nijansama i senkama, dovoljan je i crni ajlajner da tvoje oči izgledaju zanosno. Takođe, aljajneri ili olovke u boji šljive i patlidžana su prekrasni za isticanje plavih očiju. Prilikom nanošenja unutrašnji i srednji deo kapka neka bude najintenzivnije naglašen, a kraj blago izblendiraj, piše ultra.ba.

Zlatni ten

Da bi plave oči izgledale sveže i odmorno, koristi bronzere kako bi tvoj ten delovao toplo i osunčano. Sa toplim tenom i minimalnim korišćenjem rumenila sav fokus će biti na tvojim očima.

Sređene obrve

Bitno je da se boja obrva slaže sa bojom kose. Takođe, obrve pružaju okvir celom licu, tako da treba uvek da imaš vremena da im se posvetiš.

Hidriraj područje oko očiju

Čak i najbolja i najlepša šminka ne može sakriti tragove umora i suve kože oko očiju. Pravilan režim nege kože i rutine pre šminkanja je vrlo važan korak. Koža oko očiju je najtanja i samim tim sklona borama, tamnih krugovima i pojavi kesica. Zbog svega toga posebnu negu i pažnju posveti ovom delu lica.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram