Maska od alu folije briše tragove neprospavane noći

Moda i lepota 13. dec 202016:03 > 11. maj 2021 12:10
Maska
Foto: Screenshot Youtube/Whimsy Soul

Poznati šminker Remi Gafni je otkrio da od aluminijumske folije pravi masku za lice koja mu ujutru izbriše tragove umora i neispavanosti.

Naduvenost i kese ispod očiju nisu prijatan prizor kad se probudite.

Sve što treba da uradite je da uzmete nekoliko komada folije, dovoljno velikih da vam pokriju celo lice. Onda ih oblikujte tako da imate prostor za oči, usta i nos, a dobijeni komad folije stavite u zamrzivač na 15 minuta do sat vremena. Ako već uveče znate da ćete ujutru koristiti ovu masku, onda sve možete da spremite pred odlazak u krevet.

Pročitajte još:

Ujutru kad ustanete, umijte se i izvadite masku iz zamrzivača. Dajte joj dva, tri minuta da se malo „opusti“ i onda je stavite na lice. Foliju oblikujte tako da vam lepo prekrije celo lice, a posebno problematične delove (ispod očiju i obrazi). Sačekajte 15 minuta, opustite se. Ne samo da će otoci brzo da spadnu od hladnoće, već ćete se i osećati razbuđeno kao da ste već popili dve kafe.

Slavni šminker je za sajt „Refinery 29“ objasnio da je ova maska najbolji lek za mamurluk koji je ikada probao, ali da je sjajna i za ljude koji nisu spavali cele noći. Ne samo da će smanjiti otoke po licu, već će smanjiti i crvenilo, iritacije, koža će izgledati zategnutije a pore umanjeno.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram