Lekcije Njujorčana: Nosite jarke boje poput modnih zvezda

Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Nedelja mode u Njujorku, na kojoj se predstavljaju nove kolekcije za jesen/zimu, donela nam je pravi vatromet boja - barem što se tiče uličnog stila posetilaca revija. Na snežnim ulicama metropole imali smo priliku da vidimo smele autfite, koji su odlična ispiracija za kombinovanje jarkih tonova odeće.

Boje odeće koju nosimo uveliko utiču na naše raspoloženje, imaju moć da nam poprave dan i unesu malo dodatne energije.

Zato ne treba prezati od jarkih, smelih tonova koji odmah privlače oko i koje će vaš autfit učiniti uzbudljivim.

Boje su način da se izdvojite iz mase, ali i da svojoj mašti date prostora za modnu igru. To nam pokazuju i posetioci Nedelje mode u Njujorku, koji su sivilo zimskog dana razbili upečatljivim kombinovanjem boja.

Šta možemo da naučimo od uticajnih ljudi iz modne industrije kad je reč o nošenju jarkih tonova?

Izaberite nekoliko detalja u jarkoj boji

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Možda najsigurniji način da uvedete boje u vaše odevanje jeste kroz detalje. Umesto „krupnih“ komada u jačoj boji, poput kaputa i cipela, odaberite one manje.

Šik posetiteljka revija nosi narandžastu bluzu i torbu – što je dovoljno da u njen aufit unese malo živosti.

Haljinu jarke boje „smirite“ tamnim tonovima

Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Obožavamo haljine jer su najlakše za kombinovanje. Ukoliko imate haljinu u smeloj, upečatljivoj nijansi, dovoljno je da sve ostalo što nosite bude crno, belo, sivo… I nema greške!

Njujorčanka nam je pokazala da se prolećne haljine mogu nositi i kad zahladni, ako je obučete preko rolke i sa kaputom.

Kaput u smelom tonu je uvek dobra investicija

Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Klasika je klasika, ali uvek je poželjno imati jedan kaput u ormaru koji vam odmah izmami osmeh na lice. To je kaput u vašoj omiljenoj boji, koja vas odmah stavlja u centar pažnje i koji nosite kad se osećate baš dobro.

Posetiteljka revija je odabrala kožni kaput u ljubičastoj nijansi, kojem su samo čizme i farmerke dovoljne da izgleda savršeno.

Kombinujte dve srodne boje

Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Jarka nijansa plave odlično će izgledati u kombinaciji sa pastelnom plavom – ili zelenom. Žuta će biti zanimljiva s narandžastom, a oranž tonovi dobijaju novu dimenziju uz pink. Razmislite o spektru boja, pa komad u jarkoj nijansi uparite sa odećom u bojama koje su bliske tom tonu.

Sportski autfit Njujorčanke je sjajan primer, jer je svoj krzneni plavi kaput iznela sa duksom i rancem nežne zelene boje.

Odelo u boji birajte kada želite da zasijate

Foto: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Za posebne prilike, kada želimo da se osećamo kao diva, nema boljeg modnog rešenja od odela u upečatljivoj boji – ili čak dezenu. Dok crna, siva i bež odela nosimo na posao, za večernje ili druge glamurozne događaje treba da istupimo iz zone komfora.

Na Nedelji mode u Njujorku videli smo pink odelo s cirkonima koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim – pa je jasno koliko je efektna odevna kombinacija.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram