Kućni test kose koji vam brzo otkriva kako da je negujete

Foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno je čaša vode!

Fina, suva, kovrdžava, masna, farbana, tanka, gusta , gruba – to je samo deo termina koje bismo mogle da iskoristimo kad opisujemo našu kosu.

Kada tražimo odgovarajuće proizvode za negu, verovatno će nas te reči voditi.

Vreme je da zapamtite četiri nove reči za kosu: niska poroznost i visoka poroznost.

Poroznost, termin koji opisuje koliko je vaša kosa sposobna da propusti razne tvari, može značajno da utiče na njen izgled i zdravlje.

Foto:shutterstock; printscreen/tiktok./@jasmcqueen11

Dok određeni proizvodi (poput maske za kosu ili spreja za rasčešljavanje) mogu učiniti čuda za jednu osobu, drugoj se produkt nakuplja i otežava kosu – čak i ako obe osobe imaju naizgled isti tip kose.

Pozornost kose će vam pokazati koji su vam proizvodi potrebni kako bi ispravno brinuli o njoj. Ako imate kosu niske poroznosti, biće vam potrebni lagani proizvodi, jer im je teže da prodru u kosu, pa se mogu nakupiti na površini, što opterećuje vašu vlas, prenosi stylist.

Foto:Shutterstock

Ako imate kosu sa visokom poroznošću, biće vam potrebni gusti, hidratantni proizvodi,  jer dlaka lako upija vlagu, ali takođe brže isparava, što dovodi do sušenja.

Dobar način da testirate poroznost je da ubacite nekoliko pramenova kose u čašu sa vodom i ostavite ih da odstoje nekoliko minuta. Ako potonu, vaša kosa ima visoku poroznost, a ako plutaju ona je niske poroznosti.

@jasmcqueen11 Hair Porosity Float Test #fypシ #naturalhairtiktok #hairtutorial #hairhacks #naturalhair #hairporosity #hairporositywatertest #hairporositytest ♬ Didn't Cha Know - Erykah Badu

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram