Kozmetičarka Sanja je majstor za dizanje samopouzdanja – ovo je njen recept

Sanja Foto:Dejan Milićević

Svaka žena treba ovo da zna.

„Žene koje imaju samopouzdanje i samopoštovanje su obično one koje su svesne svojih vrednosti i svojih talenata. One su u stanju da se suoče sa izazovima i da se brane od negativnih uticaja okoline. Samopouzdanje i samopoštovanje su važne karakteristike koje se razvijaju tokom života i mogu biti poboljšane različitim metodama. Iako je normalno da ponekad osećamo da nam nedostaje samopouzdanja, važno je da znamo kako da se vratimo na pravi put. Jedan od načina da se osećamo bolje je nega. Kad brinemo o svom telu i koži, to može da nam pomogne da se osećamo bolje iznutra i spolja“.

Ovako svoju priču započinje Sanja, viši kozmetičar i estetičar i vlasnica poznatog kozmetičkog salona u Beogradu, koja nam otkriva kako se žensko samopouzdanje neguje i čuva.

Svaka žena danas je na bojnom frontu od jutra do mraka. Obaveze na poslu, problemi koji se danas stavljaju na teret žene kao da je dužna da sama rešava sve ono što se nameće kao normalno ili nenormalno.

U haosu koji nas okružuje mnogo žena se prepusti, zapostavi. A mnoge se odlučuju i za invazivnu brzu metodu podmlađivanja koje samo trenutno vraćaju sjaj koji kratko traje.

„Posmatram žene koje dolaze u moj salon, ulaze haotično sa pitanjem koliko če trajati tretman jer ona mora već da planira odlazak dalje u obaveze. Gledaju sa nevericom, pričaju o problemima, suočene sa unutrašnjom tugom i željom da im se vrati sjaj da to vidi okolina. Da njihov unutrašnji glas kaže „Živa sam!“ Uvek savetujem prvo da uradimo negu lica, jedan od načina da se osećamo dobro u svojoj koži. Čišćenje lica uklanja nečistoće i ulja koja mogu da zapuše pore i dovedu do akni i drugih problema sa kožom. Takođe, hidratacija kože može da joj vrati sjajan i zdrav izgled. To je, verujte mi, već vidljiv pomak, posle tretmana vidi se taj sjaj koji je nedostajao na početku tretmana“, ističe Sanja.

Briga o telu je takođe važna za povećanje samopouzdanja. Vežbanje i pravilna ishrana mogu učiniti da se osećate bolje u svom telu. Kada se osećate zdravo i u formi, obično imate više energije i pozitivniji stav prema sebi. Kozmetika nam takođe može pomoći da se osećamo bolje. Ne radi se samo o šminkanju i prikrivanju nedostataka, već i o naglašavanju naših najboljih crta. Na primer, ako volimo svoje usne, možemo da ih naglasimo sjajem za usne. Uz pravu kozmetiku, zaista možemo da se osećamo samouvereno.

Ali važno je napomenuti da samopouzdanje i samopoštovanje nisu samo u spoljašnjem izgledu. Ove karakteristike se najviše odnose na unutrašnje kvalitete, poput inteligencije, hrabrosti, empatije, iskrenosti. Međutim, briga o svom izgledu može biti odličan način da se osećate bolje i da se motivišete da radite na sebi.

Kako je proleće idealno vreme da se posvetite sebi i osvežite se u svakom smislu, Sanja preporučuje da za to izaberete Body Ballancer, napredni medicinski aparaturni tretman za telo koji poboljšava cirkulaciju, smanjuje celulit i detoksikuje telo. Ovaj tretman se sprovodi uz pomoć specijalizovanih aparata koji koriste pneumatiku i masažu za stimulaciju limfnog i cirkulatornog sistema, a ova kozmetičarka ga preporučuje i izvodi kako bi pomogao klijentima u postizanju idealne građe koju su oduvek želeli.

Foto:Dejan Milićević

„Sesije sa Body Ballancerom obično traju u zavisnosti od planiranih rezultata i oblasti tela koja se tretira. Klijent nosi specijalnu odeću sa pneumatikom koja se naduvava da bi stvorila efekat masaže i stimulacije. Mogu se tretirati različiti delovi tela, uključujući noge, stomak, karlicu, leđa i ruke. Ako klijenti žele optimalne rezultate, preporučuje se da se tretman primenjuje najmanje jednom nedeljno, a prvi rezultati se vide nakon samo nekoliko sesija“, kaže Sanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram