Pitala sam 5 šminkera koji je najbolji pristupačan puder u Srbiji

Foto: Instagram/kenzas

Svi su jeftiniji od 2.000 dinara.

Svi znamo da je savršen ten alfa i omega svakog looka, a u skladu sa tim, izbor odgovarajućeg tečnog pudera najvažniji je korak u šminkanju.

Pri izboru ovih proizvoda sve želimo da naš ten i lice izgledaju ujednačeno i što prirodnije, ali isto tako ne želimo da potrošimo čitavo bogatstvo samo na puder. Baš zbog ovoga sam razgovarala sa pet naših šminkera o tome koji su to najbolji, a pristupačni puderi koje možemo pronaći na domaćem tržištu.

„L’Oreal True Match tečni puder volim da nazivam univerzalnim jer svakoj ženi na čije lice sam ga nanela odlično se stopio. Bilo da žene imaju suvu ili masnu kožu, ovaj puder se pokazao odličnim. Nema ful pokrivnu moć, ali u kombinaciji sa korektorom prekriva sve i daje taj neki sjajni finiš. Mnogi šminkeri ga upoređuju s Giorgio Armani Luminous Silk puderom, i ja se slažem s tim. Ovo i jeste dosta pristupačnija verzija Armani pudera“, kaže Milica.

Cena „L’Oreal True Match tečnog pudera je 1.839 dinara.

Foto: Promo/Lilly

„Iako preferiram da radim sa skupljom šminkom, puder koji uvek imam u koferu sa šminkom jeste Bourjois Healthy Mix. Njega volim da koristim kod mlađih devojaka jer sadrži 85% sastojaka prirodnog porekla, mada imam i neke starije mušterije koje insistrijaju na ovom puderu. On je lagan, na koži se gotovo i ne oseća, a daje prozračni efekat. Koža izgleda baš prirodno s njim“, rekla mi je Sanja.

Cena Bourjois Healthy Mix tečnog pudera je 2.269 dinara, mada ovaj puder je često na sniženju i tada košta 1.869 dinara.

Foto: Promo/Lilly

„Za razliku od Maybelline pudera, naročito mislim na Fit me kolekciju (dosta mušterija mi se žali na osip nakon ovih pudera), L’Oreal ima dosta kvalitetnije pudere, po istim cenama. I zato ako biram između drogerijskih, moj izbor je uvek L’Oreal Infaillible. Nemoguće je pronaći pristupačniji puder koji je postojaniji, a ne isušuje kožu“, kaže Brankica.

Cena L’Oreal Infaillible tečnog pudera je 1.939 dinara.

Foto: Promo/Lilly

„Pre nego što sam otkrila NYX Can’t Stop Won’t Stop tečni puder, Bourjois Healthy Mix sam obožavala. Doduše i sad koristim Healthy Mix, ali bolju pokrivnu moć ima NYX puder. Ovaj puder dolazi u 12 nijansi i moj je izbor za one klijentkinje koje žele da im šminka stoji što duže, a da ne izgledaju kao da imaju masku na licu“, rekla je Anđela.

Cena NYX Can’t Stop Won’t Stop tečnog pudera je 1.956 dinara.

Foto: Promo/alexandar-cosmetics

„Često u radu koristim L’Oreal True Match puder, koji mi je drogerijski favorit. Naravno, uglavnom koristim jače pudere jer šminka koju radim mora dugo da se zadrži, ali i ovaj koristim kada klijent želi prirodniji izgled ili kao dopunu. Lako se blenda, ima dobru pokrivnu moć i daje svež izgled licu, tako da mislim da ima odličan odnos cene i kvalititeta“, rekla je Bojana.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram