Koja si jakna Irine Šajk

Foto: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia,BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia,Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia,BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia,Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Irinu Šajk paparaci prate u stopu - a redovne šetnje ove zanosne manekenke ženama širom sveta su sjajna street style inspiracija. Nikad ne znamo u kakvom će se izdanju sledeći put pojaviti, tako da se u njenim kombinacijama, posebno u odabiru jakni, može svako pronaći.

Slavna manekenka se ne trudi da bude glamurozna – već najčešće nosi sportske, praktične komade, kao i većina nas kad krenemo u neobaveznu šetnju.

Njene kombinacije nisu uvek savršeno usklađene, ali ne zavaravajte se, jer Irina ipak ima svog stilistu koji joj pronalazi te nonšalantne, a zapravo nimalo jeftine dizajnerske komade. U pitanju je Mark Eram.

Pročitajte još:

Međutim, Irina uvek ima upečatljivu jaknu ili sako – a često nosi iste više puta. Stilovi koje bira drastično variraju – jedan dan je oličenje italijanske elegancije (mada ređe), drugi dan je oličenje lounge trenda koji logično vlada ove godine, dakle samo udobno.

Kladimo se da se možete pronaći, makar delimično, u nekom od Irininih pet potpuno različitih izdanja. Ili možda znate nekog ko se oblači baš tako.

Gaserka

Ti si „brat od žene“. Dobra trenerka je, zna se, osnova stila, kao i patike. Ove godine svi su poludeli za komadima koje ti nosiš već odavno. A jasno je i kakva će tvoja jakna biti: kratka, sjajna i „nabudžena“. Bitno je da jasno pokazuje šta je tvoj flex – brzo, praktično, moćno. Ako se usput vidi taj logo, što da se ne pokaže?

Foto: Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Gospođetina

Perjane jakne su fuj, jer radije ćeš da zebeš u lepom kaputu nego da obučeš nešto takvo. Tebi zapravo crni sako savršeno pristaje uz svaku kombinaciju, jer je tvoj ormar sačinjen od pažljivo odabranih komada, odmerenih boja, kvalitetnih materijala i jasne namene i kroja. S tobom nema zezanja.

Foto: Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Praktična žena

Samo da je toplo, dobre dužine, kvalitetnog materijala i da ne probija vetar. Ti si zapravo tvoja mama. Važno je da su bubrezi zaštićeni, pre svega. Da ima funkciju. Da jaknu nosiš bar deset godina. Da je dobra za probijanje kroz Sibir i zombi apokalipsu. Da je u njoj nemoguće sesti na ladan beton.

Foto: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Avangarda

Nekada je tvojim prijateljima blago neprijatno kada te vide, ili su samo zbunjeni. Pitaju se gde si našla taj komad koji u svom ormaru nema ni Bebi Dol. Ali, tebe baš briga, kako i treba da bude – nosiš ono što ti se nosi, a komade pronalaziš na najčudnijim mestima: od pijace u Maloj Moštanici do opskurnog malog ateljea u srcu Dorćola.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Trendseterka

Ti imaš najprodavaniji Zara komad pre nego što ga Zara proizvede. Znaš šta će se nositi naredne tri sezone, a kada se pojaviš, kao da si sam katalog najpoželjnijih komada koji hoda. Zna se da je to ove jeseni bio sako od kože (uz slip haljinu). Jaknu koja će biti hit na proleće već imaš u ormaru. Instagram će goreti.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram