Prepustila sam dečku da mi pet dana bira odeću za posao

Foto: Dragana Pandurević/Nova.rs

Za većinu muškaraca u Srbiji vlada uvreženo mišljenje da su "operisani od mode", verovatno zato što im nikada nije nametan imperativ dobrog izgleda kao ženama. Iz istog razloga, brojni ženski odevni komadi su im velika nepoznanica. Rešila sam da stavim svog dečka na test i dopustim mu da mi odabere autfite za pet radnih dana. Snašao se iznenađujuće dobro.

Mnogi čitaoci mi neće poverovati da zaista nisam davala dečku nikakve sugestije pri odabiru kombinacija, jer autfiti koje je složio izgledaju sasvim dobro.

Ali ipak sam imala nekoliko zdravorazumskih uslova. Da se ne bih u novembru u redakciji pojavila u crop-topu i najkraćoj suknji koju posedujem, autfiti su morali da budu prilagođeni vremenu i prilici – dakle, da u njima mogu da odem na posao. Čim je otvorio ormar i uhvatio se za najmanji mogući top sa šljokicama, postalo je jasno zašto sam to morala da naglasim (više puta).

Pročitajte još:

Bilo je jako zabavno posmatrati dečka svakog jutra okruženog gomilom odeće, sa krajnje zbunjenim izrazom na licu. Uhvatio bi neku bluzu, pa je dugo zagledao, pa je zatim nosio okolo, izgledajući sve vreme kao Alisa u zemlji čuda. Kad sam mu rekla da mora da odabere i obuću, samo što nije zakukao. Inače, on je osoba koja ne zna uvek razliku između haljine i suknje.

Kroz kombinacije koje mi je odabrao, shvatila sam šta je bila njegova logika: uzeo je komade koji su najviše ostali urezani u sećanju, jer su mu se očigledno dopali kad sam ih nosila, a onda je uz njih tražio nešto što je slične boje. Razmišljanje za koje se čini da ne vodi uvek dobrom autfitu, međutim iznenađujuće radi, čak i kad su različite nijanse iste boje u pitanju.

Pa da pogledamo šta mi je to dečko odabrao.

Foto: Privatna arhiva

Prva kominacija koju je izabrao mu je bila najlakše rešenje – ne može mnogo da se pogreši ako su gornji i donji deo od istog materijala i istog printa. Dakle, odelo je sigurica, a uz njega mi je izabrao i jako usku bluzu spuštenih ramena, kao i čizme sa ukrasnom šnalom. Lično, nikada ne bih nosila uski top uz ove pantalone, jer smatram da mi ne laska preterano figuri, a pre svega je jako neudobno. Takođe, ni ove čizme mi se nisu baš uklopile, sugurno bih odabrala drugačije. Sve u svemu, posrećilo mi se što imam samo jedno odelo u ormaru.

Foto: Privatna arhiva

Već kod drugog autfita pomislila sam – katastrofa – sve dok ga nisam videla na fotki. Odabrao je kariranu suknjicu u zelenim tonovima, a uz nju rolku koja je bila najsličnije nijanse. U pitanju je maslinasto zelena boja, iako na slici više izgleda sivo. Nikad ne bih uparila „šumsko“ zelenu boju sa maslinasto zelenom, ali gle čuda, zapravo izgledaju skroz okej zajedno. Dečko mi je upravo otkrio novu komabinaciju boja koju ću ubuduće nositi.

Foto: Privatna arhiva

Oduvek je voleo ove pantalone, pa se baš mučio da nađe nešto uz njih (jer može skoro sve). Ipak, na kraju me pitao da mu pokažem gde su mi oni gornji delovi koji se kopčaju dole (misli na bodije). Izabrao je ovaj sivi zbog očiglednog dekoltea. Lično ga ne bih baš nosila na posao, ali ‘ajde. Takođe, ove pantalone se apsolutno stilski ne uklapaju uz ovakve patike, jer su elegantne i imaju štras sa strane, mada se to ne vidi. Ali je sve udobno.

Foto: Privatna arhiva

Apsolutni favorit nedelje. Autfit koji sam nosila i koji uvek rado nosim. U pitanju je kožna pencil suknja uz sivu rolka-bluzu – komadi koji jednostavno super idu zajedno. Ovoga puta i obuća je bila savršeno usklađena.

Foto: Privatna arhiva

Tačno se vidi da sam pre par godina, kad su ove bluze sa rupama na ramenima bile hit, baš volela taj trend – imam ih više nego što bi trebalo, a još uvek ne mogu da ih se otarasim. Dečko je veliki ljubitelj pink kožne suknje, koju, takođe, sama nikad ne bih obukla na posao. Ali neki kompromis mora da postoji – dužina je okej, tako da sam pristala. Naravno, logika slaganja komada u sličnoj boji i ovde je bila očigledna, a opet se pokazalo da uopšte ne izgleda loše. Uz ove bele čizme, osećala sam se malo kao neka Barbi.

Ovi moji autfiti barem jednim delom ruše mit da muškarci ne znaju ništa o stilu. Ipak, da se moj dečko pita, zauvek bih nosila najuže i najkraće stvari na svetu. Srećom to nije slučaj, a iako često želim da izgledam seksi zbog njega, na kraju dana sam mišljenja koje imaju mnoge žene: oblačim se prvenstveno za samu sebe.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram