Kako šik Beograđani nose kožnu jaknu, mantil i kaput

Moda i lepota 03. nov 202013:12 > 17. maj 2021 12:03
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ovih lepih jesenjih dana, najviše se nose kožne jakne, mantili i lagani kaputi - ključni komadi koji karakterišu ovu sezonu. Beograđani, koje smo sreli u centru grada, nose ih na zanimljive načine.

U jesan nosimo laganije jakne, koje su svojevrsni predah pre teških zimskih komada. Gotovo svako od nas ima kožnu jaknu, kišni mantil ili ne previše debeli kaput koje rado nosi baš sad.

Pročitajte još:

U pitanju su ključni komadi koji se mogu naći u različitim stilovima, bojama, materijalima, cenama. Isto tako, mogu se stilizovati na sto jedan način, od klasike do ekstravagantnih autfita.

Prošetali smo ulicama prestonice i fotografisali građane čija izvedba ovih jesenjih komada vas može inspirisati.

Sreli smo Anu i Miloša koji su izgledali veoma moderno u svedenim, ali efektnim autfitima. Devojka je izvela jako smeli stilski trik – uparila je kožu sa kožom, a zahvaljujući belim patikama i rolki autfit nije izgledao zagušeno. Miloš je pametno izabrao tri nijanse sive boje koje su se super uklopile, dok su klasične patike i sat zaokružili njegovu kombinaciju.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Volim da se sređujem i svaki put se trudim da ono što nosim ne bude uobičajeno i da to ne nose svi“, rekla nam je Ana, dok je Miloš otkrio da najčešće kupuje u „Zari“.

Klasičan bež mantil bio je izbor studentkinje nemačkog, koja nas je zadivila igrom proporcija u svojoj kombinaciji.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lenka Blagojević odabrala je prave jesenje boje u lepršavom i romantičnom autfitu. Klasičan mantil izgledao je sveže kombinovan sa oker suknjicom, modernim patikama u sličnim tonovima i mekanom belom džemperčiću. Aksesoar u kosi je savršen način da imate super frizuru i danima kada niste inspirisani.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Uglavnom volim suknjice i haljinice, a moj stil je kežual“, rekla nam je Lenka, koja odeću kupuje uglavnom u popularnim radnjama poput „Bershke“ i „Stradivariusa“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Još jedna naša sugrađanka nam je dala odličnu ideju kako da kaput podignemo na nov nivo i izgradimo super kombinaciju oko tog ključnog komada – ali nam je dala i korisne savete za kupovinu.

Zorica Mijačić je penzionerka koja je moderan karirani kaput kombinovala sa upečatljivom košuljom, svedenim pantalonama i jako zanimljivim aksesoarima – u vidu puder roze cipela i torbe. A njen odabir šešira dao je njenom autfitu „ono nešto“ zbog čega nam je privukla pažnju.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nemam određenu marku, uglavnom gledam kvalitet tkanine od kojeg je komad napravljen. Meni je bitan kvalitet, da bude zdrav za organizam, da koža diše. A posle, da bude praktično, skladno, svedeno, da su to mirni tonovi“, rekla nam je Zorica.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zorica savetuje da leti nosimo lan i pamuk,  a u zimskom periodu vunu. Smatra da su mlade devojke danas previše uniformisane, a za njih ima jednostavan savet – da češće nose haljine.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram