Šoping vodič: Top 10 jakni koje štite od zime kao pancir

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kad vetar zaduva i temperature se spuste, nema ničeg boljeg nego obući svoju prošivenu, debelu jaknu sa kojom smo spremni i za najveći minus. Ukoliko želite da kupite novu, donosimo vam 10 predloga.

Zimska jakna je oduvek bila investicija – znamo da ćemo je nositi godinama kada baš zahladni.

Za razliku od kaputa, kod ove vrste jakne izgled stavljamo često u drugi plan, dok ona pre svega mora da bude vodootporna, da je ne „probija“ vetar i naravno da nas greje.

Pročitajte još:

Ipak, lako možete naći prošivene jakne koje su sve to – plus lepo izgledaju. Kako se nose više sezona, ne treba gledati trendove, već birati neutralne boje koje su uvek aktuelne, obratiti pažnju na dužinu i postavu.

Zanimljiv kroj, dezen ili materijal tražite u kaputu, dok za zimsku jaknu igrajte na sigurno.

Evo naših 10 predloga zanimljivih, lepih i toplih prošivenih jakni – za svaki budžet.

Najjeftiniji ulov na našoj listi je LC Waikiki jakna u neprolaznoj maslinasto zelenoj boji, sa visokim okovratnikom i odličnom dužinom. Lep detalj je i duplo kopčanje, a košta 3.999 dinara, što je odlična cena za jaknu.

Foto: LC Waikiki

Ukoliko volite roze boju, u ovoj Bata jakni osećaćete se kao Barbi na snegu. Odličan je izbor za sve koji vole romantično i girly odevanje, a u Fashion & Friends radnji košta 5.034 dinara.

Foto: Fashion & Friends

Ukoliko volite neobične komade, ova Zara zimska jakna zvonastog kroja lako može da izgleda i sportski i elegantno. Cena joj 6.590 dinara.

Foto: Zara

Ukoliko ne odustajete od glamura ni po minusu, definitivno ćete se zagrejati ali i privući poglede u Orsay dugačkoj jakni sa ljubičastom postavom. Košta 8.799 dinara.

Foto: Orsay

Ako želite da budete prava zimska kraljica, izaberite jaknu u beloj boji, koja je veoma aktuelna ove sezone. Ova Zara verzija košta 10.099 dinara.

Foto: Zara

Bez previše razmišljanja, crna jakna nekog sportskog brenda sigurno će vam trajati i grejaće vas. Ovaj klasičan Adidas model možete naći u Buzz radnji za 14.392 dinara.

Foto: Buzz

Čaroban, strukiran, a topao model jakne u neobičnoj metalik nijansi možete naći u modnoj kući Massimo Dutti za 17.990 dinara.

Foto: Massimo Dutti

Još jedna klasična crna jakna, sa suptilnim detaljem i toplom postavom – ovaj komad brenda Guess košta 18.872 dinara, a možete ga naći u radnji Fashion & Friends.

Foto: Fashion & Friends

Dezen ove Burton jakne razbiće vam sivilo zimskih dana, a bićete ušuškani i zagrejani. Beosport je mesto na kojem možete kupiti ovu jaknu za 22.118 dinara.

Foto: Beosport

U istoj radnji za 22.192 dinara možete naći ovu toplu jaknu u nijansi žute koja je „baš taman“ i koja ima zanimljive rukave.

Foto: Beosport

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram