Ključni saveti za pravilno korišćenje uvijača za trepavice

uvijač za trepavice
Foto: Kamil Macniak / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste i vi među onima koji svoju jutarnju mejkap rutinu ne mogu da zamisle bez uvijača za trepavice, tu je nekoliko korisnih saveta za njegovo ispravno korišćenje.

Čišćenje uvijača

Stvari su vrlo jasne – ako ne čistite uvijač, možete izazvati potencijalnu infekciju zbog nakupljanja bakterija. Ne samo što se na njemu s vremenom skupljaju delovi maskare koji ga čini manje efikasnim već je i plodno tlo za bakterije. Čišćenje i dezinfekcija uvijača jednom nedeljno sprečiće širenje bakterija, a i radiće bolje, pišu na sajtu Tportal.hr.

Prečesto korišćenje može negativno uticati na trepavice

S vremena na vreme priuštite odmor trepavicama. Stalno uvijanje, čak i ako to ispravno radite, može uzeti neizbežan danak i rezultirati ispadanjem i proređenim trepavica. Naravno, to ne znači da morate da stavite uvijač na dno kozmetičke torbice, ali ako je uvijanje redovan deo vašeg bjuti rituala, najbolje je da date priliku trepavicama da se odmore s vremena na vreme.

Prejako stezanje može uzrokovati lomljenje trepavica

Možda najveća greška koju možete učiniti, a da je niste ni svesni, agresivno je rukovanje uvijačem. Dobar uvijač ne treba dugo i snažno stezati, već nežno uvijte trepavice nekoliko puta. Ako ustanovite da morate da pritisnete duže vreme da biste dobili zadovoljavajuću kovrdžu, možda je vreme da zamenite gumicu u uvijaču ili je došlo vreme za kupovinu novog modela.

Istrošena guma na uvijaču može jako naštetiti trepavicama

Budući da je gumeni uložak za uvijanje namenjen zaštiti trepavica od oštrih metalnih rubova uvijača, istrošeni jastučić ostavlja te rubove izloženima, a vaše trepavice podložnijima lomljenju. Da, to znači da biste mogli da potpuno izgubite trepavice, što je jedan od najgorih scenarija. Dakle, ako primetite da se guma istrošila, obavezno je zamenite.

Trepavice uvek prvo uvijte, pa nanesite maskaru

Maskara vašim trepavicama daje deblji i lepši finiš, pa je uvijanje trepavica dok su lepljive recept za katastrofu – zalepiće se za uvijač, a ako ih otpustite, neke ćete i iščupati. Stoga uvek prvo uvijte trepavice pre nego što nanesete maskaru kako ne biste rizikovali gubitak trepavica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga lica za početnike