Četiri odlična trika za bujne prirodne trepavice

Moda i lepota 25. jan 202113:51 > 11. maj 2021 12:10
Lili Kolins
Foto: Scott Garfitt / Backgrid UK / Profimedia

Sanjaš o raskošnim trepavicama? Istina je da ih lako možeš postići uz maskaru ili ekstenzije, ali važno je imati i dobru osnovu i negovati ih. Pravilno skidanje šminke na prvom je mestu, a vrlo je važno i obratiti pažnju na proizvode koje koristiš kako bi sprečila moguće iritacije oka.

Bujne trepavice san su mnogih žena, ali koliko zapravo vremena posvećujemo ovom delu našeg lica? Na primer, sklone smo da sate i sate provedemo u pretraživanju, a potom i isprobavanju proizvoda i tretmana koji će našoj kosi podariti željeni sjaj i mekoću.

S druge strane, brigu o trepavicama mahom svedemo na odabir najbolje maskare koja će im dati volumen. Sasvim je normalno tokom dana izgubiti od jedne do četiri trepavice, a kako starimo, one postaju sve kraće, svjetlije i tanje. Stoga, što bolje paziš na njih, to će one izgledati bolje.

Pročitajte još:

Dobro ukloni maskaru

Izuzetno je važno detaljno ukloniti naslage osušene maskare jer to može da uzrokuje slabljenje trepavica i da dovede do preteranog ispadanja. Takođe, važno je da budeš izuzetno nežna prilikom skidanja šminke jer nagli pokreti mogu da slome trepavice i da uzrokuju iritaciju oka. Nakon što tupfer natopiš sredstvom za skidanje šminke, ostavi ga na oku neko vreme, a potom laganim potezima ukloni omekšale ostatke šminke. Pritom izbegavaj trljanje kapaka i čupanje zgrušanih ostataka maskare jer ćeš tako sigurno oštetiti trepavice, pišu na sajtu 24 sata

Spreči iritacije oka

Nakon što si uklonila ostatke šminke, uzmi čist tupfer, pa ga polako gurni prema liniji trepavica na gornjem kapku. Zatim, drugim čistim tupferom to isto učini prema donjoj liniji trepavica. Naše oči imaju stotine sitnih žlezda na kapcima koje podmazuju površinu oka. Njihovim čišćenjem se sprečava moguće začepljenje i iritacija okolnog područja.

Koristi serume

Kako bi pospešila izgled i teksturu svojih trepavica, možeš da koristiš različite specijalizovane serume i prirodna ulja, a jedno od najuspešnijih je, bez sumnje, ricinusovo. Osim što sjajno deluje na oporavak tanke i slabe kose, može da učini čuda i za tvoje trepavice.

Odmori od dodataka

Zbog korone smo češće kod kuće, pa mali predah od svakodnevnog nošenja maskare može da deluje pozitivno na stanje tvojih trepavica, posebno ako si ljubitelj onih vodootpornih. Takođe, vrlo je važno da redovno menjaš proizvode koje nanosiš na trepavice i oči jer oni kojima je istekao rok trajanja mogu da nanesu više štete nego koristi. Isto pravilo važi i za ekstenzije i veštačke trepavice – odmor od njih je ponekad preko potreban za obnovu prirodnih dlačica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram