Bjuti trikovi sa vazelinom koji noću rade umesto vas

Foto: Arturs Budkevics / Alamy / Alamy / Profimedia

Poznato je da vazelin zadržava vlagu i prodire duboko ispod površinskog sloja kože, pa je tako čini mekšom. Vazelin možete koristi na nekoliko načina i preko noći, a naredno jutro, rezultat će vas oduševiti.

Meka koža

Ako imate izrazito suvu kožu, onda je vazelin jedan od najboljih proizvoda za omekšavanje i lečenje preko noći. Vazelin nije komedogen – ne začepljuje pore, pa je siguran za upotrebu na koži.

Nežne usne

Najbolji način da koristite vazelin za glatke suve ispucale usne je da ga pomešate sa medom. Pomešajte jednu kašičicu sirovog meda sa jednom kašičicom vazelina. Dobro promešajte i nanesite obilnu količinu na usne pre spavanja. Sledećeg jutra, usne će vam se potpuno oporaviti.

Jaki nokti

Da biste napravili najbolji serum za nokte koji će nahraniti zanoktice i ojačati nokte, koristite vazelin sa uljem jojobe. Pomešajte jednu kašiku ulja jojobe sa jednom kašikom vazelina. Dobro sjedinite, pa nanesite malu količinu na zanoktice i umasirajte je pre spavanja. Ulje jojobe jedno je od najboljih ulja za prirodan rast noktiju, dok vazelin održava vašu kutikulu zdravom.

Gušće trepavice

Vazelin pomaže u hranjenju trepavica i čini ih dužim i gušćim. Uzmite čist štapić za maskaru i umočite ga u teglu sa vazelinom. Lagano premažite trepavice vazelinom kako biste ih nahranili preko noći.

Glatke noge i ruke

Pomešajte jednu kašičicu vazelina sa dve kašičice gela od aloe vere. Dobro mešajte dok se vazelin ne sjedini sa gelom aloe vere. Nanesite debeli sloj ispod stopala i onda obujte debelim par čarapa.

Svetliji podočnjaci

Posvetlite tamne krugove ispod očiju koristeći vazelin kao tretman preko noći. Pomešajte malu količinu kurkume sa vazelinom, nanesite smesu ispod i oko očiju, a onda ga nežno umasirajte. Ovo će pomoći ne samo pri posvetljivanju, već i u borbi protiv bora.

***
Bonus video: Najskuplji med na svetu


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram