Trik sa vazelinom da vam trepavice budu bujne kao veštačke

Moda i lepota 25. feb 202015:20 > 11. maj 2021 12:12
Trepavice - ilustracija; Foto: Profimedia.rs

Sanjate bujnije trepavice, nestalo vam je hajlajtera, koža vam je iritirana posle depilacije? Sve ove i brojne druge probleme rešiće stari dobri vazelin.

Mada ga kozmetičke kuće rado stavljaju u skupe preparate, retko kad se setimo da vazelin možemo koristititi u službi lepote. A ne bi trebalo tako jer je i vrlo jeftin i ima skoro pa magična svojstva.

Za bujne trepavice

Zavidite svim onim damama koje mačkast pogled kriju ispod gustih, dugih trepavica? I vaše mogu biti takve, zavodljive i negovane, i to brzo i lako.

Pre svega, dobro očistite lice, a zatim staru četkicu za maskaru umočite u vazelin i polako namažite trepavice. Budite uporni nekoliko dana i videćete veliku promenu.

Umesto hajlajtera

Spremate se za provod i u poslednji čas vidite da ste potrošili sav hajlajter? Bez brige. Uzmite vrlo malo glicerina i prstima ga nanesite na ona mesta gde inače stavljate hajlajter. Gledajte da vam ovaj trik ne pređe u naviku da koža ne bi bila masna, ali povremeno, kad zaškripi, dobro će doći.

Za neukrotive obrve

Ponosite se svojim bujnim obrvama, ali nikako da ih primirite, pa svaka dlaka ide na svoju stranu? Uz malo vazelina dovešćete ih u red. Jednostavno, vrhovima prstiju nanesite malo gela na njih, nežno ih zagladite i oblikujte po želji i to je sve.

Posle depilacije

Šta god uradili, koža vam je nakon depilacije crvena, upaljena, a nekad se jave i bubuljice? Srećom, tu je vazelin koji će ublažiti promene vrlo efikasno. Utrljajte ga u kožu i ostavite da upije. I naravno, izbegavajte kupanje nakon toga, barem nekoliko sati.

Za meka stopala

Ako nemate vremena ili novca za redovan odlazak kod pedikira, iskoristite čarobna svojstva vazelina. On će ublažiti probleme sa suvom ispucalom kožom stopala i pružiće im svu potrebnu negu. Pomešajte ga dobro sa morskom solju i time izmasirajte stopala kako biste otklonili mrtve ćelije s površine kože i pokrenuli cirkulaciju. Posebnu pažnju obratite na pete i palčeve. Na kraju obujte čarape i ostavite tako nekoliko sati ili preko noći, pa isperite.