Kako se proizvodi aloe vera u koju se kunu žene iz celog sveta

Aloe vera
Foto: mediadrumworld.com / Stephanie G / Media Drum World / Profimedia

Hidrira, uklanja fleke i strije.

Debela biljka kratke stabljike sa šiljastim listovima, podseća na sukulent zato što to i jeste, a hiljadama godina se koristi u medicini zbog svojih lekovitih stvojstava.

Kada se iscedi, ova biljka se pretvara u sok ili gel koji se najčešće koristi za lečenje opekotina i drugih oblika povreda, a ako ste leti skloni tome da vam koža izgori od dodira sa sunčevim zracima onda vam je poznato da se gel od ove biljke preporučuje u velikim količinama.

Žene su pre nekoliko godina provalile ovu biljku i za mnoge druge stvari koje se tiču nege lica.

Redovna upotreba aloe vere obećava hidriranu kožu, uklanjanje fleka i strija, a pomaže i kod akni u usporavanja znaka starenja.

Ovaj interesantni video koji je objavljen na Redditu pokazuje kako se u stvari ekstraktuje taj čarobni gel iz mesnate biljke koji volimo svakodnevno da koristimo.

Korisnici su rekli da ih ovo podseća na filetiranje i pripremanje ribe, a jedna korisnica je napisala „ovo mi je podsetnik da sada odmah odem i namažem aloe veru na celo telo“.

Pored svojih benefita koje ima za kožu, po društvenim mrežama su takođe počeli da kruže videi koji sugerišu da ova biljka ima još benefita po naše zdravlje ukoliko se pije sok od nje.

@munch.with.momo Let’s see if Aloe Vera juice helps me with my acne and psoriasis! Thank you for the tip @bria lemirande! #acne #psorasis #aloeverajuice #aloevera #acnetreatment ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Korisnica TikToka tvrdi da je konzumiranje soka od aloe vere izuzetno korisna stvar za sređivanje akni i psorijaze.

Iako su neka istraživanja pokazala da sok od aloe vere zaista može biti koristan po naše zdravlje, eksperti preporučuju da se pazi sa konzumiranjem ovog napitka jer postoji nešto što se zove aloa lateks koji se formira između gela i unutrašnjeg zida lista biljke. Iako on ima neka korisna dejstva, postoji ozbiljna šansa da aloa lateks može da našteti vašim bubrezima i da čak ima neka svojstva koja su kancerogena, navodi Inverse.

***

Bonus video: Slatka keleraba

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram