Ja sam mis Rusije i ovo je bio najgori dan u mom životu

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia,

"I dalje mi prete."

Miss Rusije tvrdi da je takmičenje za mis Univerzum bilo „vrlo teško za nju“ i da „i dalje prima pretnje“ od ukrajinskih korisnika društvenih mreža zbog učestvovanja na tom takmičenju, piše Insider, a prenosi Jutarnji list.

Mis Rusije
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

U intervjuu za Evening Moscow objavljenom u utorak, Miss Rusije Ana Linikova rekla je da se „suočila s kontinuiranim nizom uvreda i pretnji“ tokom takmičenja i da se čak suočila i s „negativnim komentarima dugogodišnjih poznanika iz Ukrajine“.

Mis Rusije
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Iako nije posebno spomenula rat između Rusije i Ukrajine tokom svog intervjua za pomenuti list, Linikova je implicirala da je izbegavaju zbog trenutnog sukoba između navedenih zemalja.

Mis Rusije
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„I mnogi drugi su me izbegavali i klonili me se samo zato što znaju za moje poreklo“, objasnila je i dodala da su devojke iz Ukrajine i Švajcarske jednostavno bežale od nje „kao od vatre“. Nadalje je rekla da je „šteta“ što mis Ukrajine Viktorija Apanasenko nije htela da razgovara s njom jer je Ruskinja.

Mis Rusije
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Pokušala sam da uspostavim neku vrstu kontakta, ali svi su napori bili uzaludni. Svi su videli Viktorijino ponašanje, ali to je njen izbor i to joj ne zameram“, rekla je.

Viktorija Apanasenko, o kojoj smo pisali, je ranije razgovarala s Daily Beastom o tome kako joj je teško bilo da se takmiči uz Anu Linikovu, rekavši da joj je Linikova „prišla samo zbog selfija“.

„Do zadnjeg trenutka sam se nadala da će mi mis Rusije prići i izviniti se, ali ona mi je prišla samo da napravi selfi u, kako ja barem smatram, propagandne svrhe“ rekla je Apanesenko.

Navodno, mis Rusije nije rekla ni reč o ratu.

„Više sam nego zahvalna organizaciji Miss Universe na njihovoj podršci, ali nisam sigurna da su organizatori razumeli kakav je osećaj za mene stajati i biti nasmejana na istoj pozornici s mis Rusije koja je nosila crvenu haljinu, haljinu boje krvi“, rekla je Apanasenko, govoreći o kostimu Linikove koji je nazvan “Kruna Ruskog Carstva”.

Mis Rusije
Foto: Josh Brasted / Getty images / Profimedia

Doduše, kostim ukrajinske misice dizajniran je tako da izgleda kao arhanđel Mihailo, koji je poznat kao zaštitnik. Pričajući za Insider, Apanasenko je rekla da je osmislila koncept kostima dok je gledala rat u Ukrajini, a šiven je tokom četiri meseca s ograničenim zalihama materijala i pod svetlom sveća.

***

Bonus video: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram