Gde je danas kontroverzna Anči, misica i bivša ljubav Siniše Mihajlovića

Foto: Z. K. Munja

Andrijana Dabetić Anči je 1994. godine bila mis Jugoslavije, a devedesetih je počela da peva folk i postala zvezda. Onda je iznenada nestala sa radara.

Andrijana Dabetić Anči je rođena u Beranama. Počela je da peva sa šest godina na dečjim priredbama, a kako je sama više put rekla, od malena je naučila da se svet okreće oko nje okreće.

Sa 15 godina je imala svoj prvi orkestar koji je radio pri KUD-u Berane, a onda je počela da se takmiči na raznim izborima za mis. Prvi album je snimila 1992. godine, a te iste godine se i preselila u Beograd.

Izabrana je za mis Jugoslavije 1994. godine, ali zbog loše političke situacije nije učestvovala ni u jednom evropskom i svetskom takmičenju. Te iste godine bila je u romantičnoj vezi sa nedavno preminulim fudbalerom Sinišom Mihajlovićem.

„Bilo je zanimljivo i kratko. Sećam se da je bio na jednom mom rođendanu, otvarao je šampanjac, smejali smo se i provodili kako već to obično biva na rođendanima. Veza je pukla jer smo imali previše obaveza, nismo imali vremena za nas. Ja sam te godine osvojila titulu mis i uporedo pevala, bukvalno od sedam dana šest sam radila. Siniša je živeo u Đenovi, imao je pauzu u prvenstvu i velike planove sa mnom. Planirao je letovanje, ali sam imala ugovorene nastupe tokom čitave sezone i nisam otišla. Isto tako, nisam želela da budem samo devojka nekog fudbalera. Imala sam ime i prezime, zanimanje, karijeru i tako se i završila naša ljubavna priča. Ostali smo u prijateljskim odnosima, posle toga se videli još dva,tri puta na nekim dešavanjima“, ispričala je ona.

Snimila je ukupno šest albuma. S javne scene je nestala zbog tragedije koja je zadesila. Otac njenog deteta je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

„Markov tata je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Bio je to užasan period, koji nisam mogla da koristim za pojavljivanje u novinama i do sada nisam nikome pričala o tome. Sigurna sam da bi mnogi takva dešavanja u životu iskoristili da se piše o tome i da ih drugi sažaljevaju, ali meni nije bilo do takve vrste eksponiranja. Bilo mi je mnogo teško, mesec dana praktično nisam izlazila iz kuće, ali onda sam se trgla i potpuno se posvetila sinu, jer nisam mogla ništa da promenim. Mnogo mi je bilo teško zbog Marka koji je ostao bez oca, jer biće perioda u životu kada će mu on sigurno trebati. Ali život ide dalje“, rekla je u jednom intervjuu.

Bila je i učesnica rijalitija Parovi, a pričalo se da joj je nekad gazda Jezda, bankar Jezdimir Vasiljević bio finansijer albuma i spotova, ali je negirala da je s njim bila u vezi.

„Mi nismo bili u vezi nikad. Jezda mi jeste plaćao ploče, spotove, bio mi je sponzor, ali nismo imali ništa više od toga“, rekla je folkerka.

A onda je 2021. objavila novu pesmu kojom je obeležila 30 godina od izlaska prvog albuma. Danas ima 50 godina.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram