Mis Rusije pokušala da se slika sa Mis Ukrajine – nije se slavno završilo

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia, Josh Brasted / Getty images / Profimedia

"Imam samo jedno pitanje za nju na koje nisam dobila odgovor".

Tokom vikenda u Nju Orleansu izabrana je 71. Miss Universe, a danas se manje piše o pobednici, a više o misicama Ukrajine i Rusije zbog rata ove dve države.

Nakon završetka takmičenja, Ukrajinka Viktorija Apanasenko progovorila je o svom odnosu s misicom Rusije Anom Linikovom koja nije diskvalifikovana uprkos brojnim naporima ukrajinske delegacije.

„Puno smo radili na tome, ali je dobila američku vizu i to je odlučilo o njenom takmičenju. Ako su joj Amerikanci dali vizu, organizatorski odbor ne može da je isključi s takmičenja“, objasnila je Ukrajinka koja je oduševila čarobnom haljinom s krilima koja je simbolizovala arhangela Mihaila, ratnika svetla koji simbolično pobeđuje zlo.

Ruskinja je sve vreme na izboru pokušavala da se fotografiše s kolegicom, ali Ukrajinka je to odbijala.

„Nju je njen tim zadužio da napravi selfi sa mnom. Ovo nije prvi put da je to pokušala da uradi. Imam samo jedno pitanje za nju i do sada nisam dobila odgovor: ‘Podržava li politiku svog predsednika koji je započeo rat u Ukrajini ili ne? Nekoliko puta je ponudila da napravimo prijateljsku fotografiju'“, otkrila je zanosna Ukrajinka.

Inače Ukrajinka nije ušla ni u Top 16, što je razljutilo pojedine koji su odmah tvitovali:

„Ako zaista Miss Universe traži kraljicu transformacije sa snažnim zalaganjem, gde je onda misica Ukrajine u polufinalu?“, samo je jedan od komentara na Tviteru.

Ruskinja je, s druge strane, dodatno razbesnela javnost kostimom, odnosnom haljinom ukrašenom poludragim kamenjem preko koje je imala crvenu, baršunastu haljinu, a na glavi je nosila krunu.

Objasnila je da je njena tema Rusko carstvo.

„Da li crvena boja simbolizuje krv Ukrajinaca koju su ubili Rusi?“, upitao se jedan korisnik društvenih mreža.

Mnogi su osudili njenu poruku svetu na ovako važnom izboru lepote kao i same organizatore koji su odobrili njeno učestvovanje.

Podsetimo, Arboni Gabriel iz SAD je nova Miss Universe. Prvom pratiljom je proglašena Amanda Dudamel iz Venecuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Gabriel je modna dizajnerka, model i instruktorka šivenja. Stekla je diplomu modnog dizajna na Univerzitetu North Texas.

Nova Miss Universe je takođe izvršna direktorka održive linije odeće. Prema njenoj službenoj biografiji, njena je „misija da žene i mlade devojke vide sebe u njoj i osećaju se nadahnuto da osvoje svoje ciljeve tako što će priznati ono što jesu“.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram