Pitala sam žene iz Srbije šta misle o silikonima i Majin odgovor je najiskreniji

Silikoni
Foto: Cinzia Camela/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podeljena mišljenja.

Kada je plastična hirurgija u pitanju, trendovi se menjaju ali povećanje grudi je i dalje jedan od zahvata koji se najčešće traže od plastičnih hirurga. Pričala sam sa nekoliko žena iz Srbije o tome šta za njih predstavljaju silikoni, da li su im ružni ili lepi, da li bi korigovale nešto na sebi…Ovo su njihovi odgovori.

Jelena 28

Ako se osoba ulepša time onda sam apsolutno za svaku vrstu estetskih operacija. Tačnije ako ta osoba ima normalne rezone lepote i osećaj kada treba da stane. Mislim da je sjajno što estetska hirurgija napreduje jer stvarno može da ulepša život. Naročito ako je u pitanju sređivanje zuba, vilice itd.

Anđela 22

Protivnica sam silikona zato što mislim da je prirodni izgled najlepši i sve to može da se poboljša na neki drugi način. Ne trebaju ti silikoni u guzi ili grudima, sve to može da se istonira i oblikuje vežbanjem.

Maja 38

Ilustracija, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sve što je preterano je ružno, i prirodne ogromne grudi su odvratne, a tek sa silikonima… Mislim da svaka žena treba da ima grudi, pa ako neka ima dve daske, a želela bi da ima normalnu veličinu, treba da ugradi. Ili majke posle dojenja dece, kada im se omlitave i ispumpaju, treba da se popuni. Ali opet sve u granicama prirodnog izgleda, nikako velike razlike before/after. Ja često osuđujem ljude sa silikonima na prvu loptu, skoro nesvesno ih stavljam u isti koš – ili su glupe, ili istripovane, umišljene, razmažene itd. A sad dok gledam svoje grudi, želim da budu kao nekad, tj. da stavim silikone.

Ljiljana 45

Mislim da je ok kada će ženi to pomoći da se oseća bolje i da bude viša sigurna u sebe, ali naravno da mi je ružno kada prelazi neke granice normale, kad su ogromne prosto ili tako nešto.

Bojana 36

Ilustracija, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iskreno sam protivnica silikona, ali mogu da razumem ukoliko se to uradi sa merom i tada mi je lepo. Čak i kada se ubrizga malo u usne, ali čisto malo da izjednači gornju i donju ili ako neko želi malo punije usne. Silikoni u grudima su ok ako se urade sa merom, što je danas redak slučaj. Imam osećaj kao da se danas to radi čisto da bi zadivile nekog drugog, ne mušku osobu, nego uopšteno bilo koga i danas to izgleda toliko nesrazmerno njihovom telu. To uglavnom odvratno izgleda. To ne mogu da razumem niti želim.

Tamara 25

Nikako ne podržavam silikone jer mogu i te kako da ugroze zdravlje, može da pukne i da ugrozi zdravlje i život jedne osobe. Takođe, postoje velike šanse da silikoni neće izgledati onako kako je osoba zamislila. Ko radi zadnjicu stvarno je bolestan. Tolika želja za tim neprirodnim i za ubrizgavanje veštačkih stvari u sebe mi je katastrofa. Nisam za to i u većini slučajeva mi je ružno, jer ako mi je lepo ja ni ne znam da su silikoni u pitanju.

Jovana 28

Mislim da više treba raditi na tome da zavolimo svoje nedostatke. Kad sam bila mlađa, želela sam svašta nešto da menjam na sebi, a sada sam srećna što nisam jer shvatam da sam samo bila nesigurna. Estetska hirurgija može biti sjajna stvar ako se koristi pametno i umereno. Onog momenta kada nam ona da lažno samopouzdanje i kad upadnemo u začarani krug da uvek jurimo još, tada je ona i te kako opasna. Naša tela su takva kakva jesu, a telo i lice uopšte ne treba prilagođavati bilo kakvim trendovima.

***

Bonus video: Humanitarna modna revija šnajderki iz Sombora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram