Italija: Omiljena sestra iz kovid bolnice na crvenom tepihu

Moda i lepota 06. sep 202012:22 > 11. maj 2021 12:11
Alesia Bonari
Foto: Instagram/alessiabonari, EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Medicinska sestra iz bolnice u Milanu, čije je lice postalo simbol borbe protiv kovida 19, Alesia Bonari, proglašena je za ličnost godine, a primila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji.

Svoju fotografiju mlada medicinska sestra (23) objavila je u martu, na vrhuncu pandemije i na toj slici se videlo njeno lice sa podlivima i modricama od dugotrajnog nošenja zaštitne maske nakon maratonske smene u bolnici gde je lečila obolele od kovida 19.

Ispod fotografije je tada napisala: „Molim sve koji ovo pročitaju da ne upropaste napore koje činimo, da budu altruisti i da ostanu kod kuće da bismo zaštitili najslabije.“

Njen post na Instagamu je podeljen nekoliko stotina hiljada puta, a lice mlade bolničarke sa modricama postalo je simbol onih koji se bore protiv kovida 19.

Alesia Bonari je kao specijalni gost na Filmskom Festivalu u Veneciji prošetala crvenim tepihom u elegantnoj crnoj haljini, bila je diskretno ali efektno našminkana, i imala je romantičnu frizuru sa talasima koji padaju s jedne strane.

Alesia Bonari
Foto: Annalisa Flori/MPI/Capital Pictu
Annalisa Flori/MPI / Capital pictures / Profimedia

Ona je primila nagradu uz reči: „I mi mladi možemo da se razbolimo od koronavirusa i što je jos gore možemo da zarazimo druge. Budimo altruisti“, a onda je požurila kući „jer mora da radi“, rekla je novinarima.

*

Bonus video

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram