Haljina Blejk Lajvli koja menja boju je čista magija VIDEO

Moda i lepota 03. maj 202211:26 > 12:02
Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds, Foto: DNPhotography/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Glavna atrakcija Met Gala 2022. i povratak našeg omiljenog holivudskog para.

Jedan od najelegantnijih, ali i naomiljenijih modnih parova zakoračio je na crveni tepih Met Gale otelotvorujući temu „Gilded Glamour“ u šik ansamblima.

Blejk Lajvli na Met Gali, Foto: Kristin Callahan / Everett / Profimedia

Za svoje deseto po redu pojavljivanje na Met Gali, prizor koji je morao da se vidi je bilo njeno poziranje na stepenicama čuvenog Muzeja umetnosti Metropoliten. A, zahvaljujući svojoj haljini Atelier Versace koja je i više nego spektakl, uz voz koji se može okretati, njena haljina sigurno da je jedan od dizajnerski, ali i arhitektonski najkompleksnijih komada.

Blejk Lajvli na Met Gali, Foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je stigla sa Rejnoldsom, čiji je autfit činilo somotno odelo i bela leptir mašna, Lajvli je imala brzi modni nastup na pola puta uz stepenice Meta kada je prevrnula voz, otkrivajući akva stranu koja je ostajala kao talas iza nje.

Blejk Lajvli, Foto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ovaj fenomenalan trenutak u balskoj haljini glumice, imao je i odgovarajuće rukavice. Izgled je upotpunila minđušama i dijademom – prikladnim jer će sigurno biti krunisana kao kraljica modne mature.

Blejk Lajvli, Foto: Kristin Callahan / Everett / Profimedia

Lajvli je poštovala kodeks oblačenja „Pozlaćenog glamura“ — kanalisala je vremenski period između 1870. i 1890. i zamolila prisutne da „uživaju u veličanstvenosti pozlaćenog doba Njujorka“ kako tvrdi Vogue — noseći detaljnu haljinu koja odaje počast ovom gradu i Kipu slobode. U stvari, LaLa Anthoni je tokom Vogue prenosa uživo rekla da su izbori boja trebalo da predstavljaju starenje bakra tokom vremena.

„Mislila sam umesto da tražim da moda utiče na haljinu, pogledala sam arhitekturu Njujorka i klasične zgrade“, rekla je ona novinarima na crvenom tepihu, dodajući da je blisko sarađivala sa draguljarkom Lorraine Schvartz kako bi joj pomogla da otkrije svoj Met stil.

Blejk Lajvli, Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Zavesa predstavlja Kip slobode, plus kruna koja ima sedam nivoa, Kip slobode ima sedam zraka koje predstavljaju sunčeve zrake, a zatim i 7 mora i kontinenata koji predstavljaju dobrodošlicu, inkluzivnost i slobodu“, nastavila je ona. „Zvučim kao stranica na Vikipediji. — ona ima 25 prozora, tako da je Lorraine Švarc stavila 25 kamenčića na dno, tako da su sve reference Njujorka“, rekla je za People.

***

Bonus video: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram