Haljina koja je dostigla ubedljivo najveću cenu na humanitarnoj aukciji „Dokaži bajku“

Haljina koja je očarala sve!

Humanitarna revija i aukcija haljina pod nazivom „Dokaži bajku“ održala se večeras 26. decembra u Beogradu, a posvećena je Somborskim šnajderkama. Na događaju koji se odigrao od 19 sati u klubu Karbon gosti su mogli da vide i licitiraju haljine koje su lično dizajnirale i šile Somborske šnajderke, žene koje su se spasile od partnera nasilnika i posle sigurne kuće odlučile da pomognu i drugim ženama.

Shoppster je glavni partner u organizaciji humanitarne revije i aukcije „Dokaži bajku“; Foto: Promo

Humanitarna revija i aukcija „Dokaži bajku“ održala se uz pokroviteljstvo kompanija Shoppster i McDonald’s. Sve kreacije Somborskih šnajderki koje nisu prodate na licitaciji moći će da se kupe na sajtu Shoppstera.

Jedan od pokrovitelja događaja je i McDonald’s Foto:Promo

Od 19 predstavljenih haljina prodato je čak 11.

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

Haljina koja je prodata za najveću sumu je crvena toaleta sa šljokicam koju je nosila jedna od hrabrih Somborskih šnajderki. Ova haljina dostigla je cenu od čak 370 evra.

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

„Malo sam sumnjala, ali potajno sam očekivala da će ova haljina biti prodata za najviše novca. I mislim da ćemo mi tek u narednom periodu napraviti pravi bum. A ko je hrabra žena – to sam ja. Izašla sam pred sve ove ljude u haljini, prošetala… Nisam do sada mislila to, ali jesam hrabra žena“, kazala je Jasmina, Somborska šnajderka.

Nakon revije, uz mnogo emocija, svoje utiske je podelila i Tamara Rudić iz Somborskih šnajderki.

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

„Nama je cilj da obezbedimo šnajderaj centar, u kojem će žene moći da rade van svojih domova, bezbedno, centar za žene koje u okviru svojih domova nemaju uslova za rad. Zahvaljujem se portalu Zadovoljna, Nova i N1 koji su prepoznali ovo što radimo na jedan emotivan i ljudski način. Hrabra žena je ona koja bez obzira na obrazovanje i položaj i status uzme život u svoje ruke i korača napred, a mi smo to uradile. Kroz Somborske šnajderke želimo da pokažemo ženama da mogu da organizuju život van domašaja nasilnika i pronađu snagu da sudbinu kroje svojim rukama“, rekla je Tamara Rudić iz Somborskih šnajderki.

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

Haljine Somborskih šnajderki nosile su i Ivana Dudić, Nađa Erić, Marija Vasić, Tamara Vulović, Marina Ćosić, Miljana Nešković, Iva Parađanin, Luna lu, Ana Rodić, Milica Vujović, Tamara Urošević, Marija Komazec, Ana Opačić.

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

BONUS VIDEO: Intervju Tamara Rudic / Somborske snajderke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram