Ovo su trenutno najtraženije patike na svetu

Miu Miu
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najnoviji Lyst Index, izveštaj za modna kretanja i popularnost luksuznih modnih brendova za prvo tromesečje 2024. je potvrdio dominaciju modne kuće Miu Miu.

Brend sezone je s prvog mesta smenio sestrinski brend Prada (koji je sada na drugom mestu), a zanimljivo je kako je Miu Miu i na listu najtraženijih i najpopularnijih modnih predmeta postavio čak tri svoja komada – patike 530 Sl Miu Miu x New Balance, trendi kupaće gaćice i polo majicu.

Miu Miu New Balance patike
Ovo su najtraženije patike na svetu – Miu Miu x New Balance patike

„Snažan storytelling i kulturološka relevantnost izdvajaju marke Prada i Miu Miu“, poručuje Keti Lubin, potpredsednica brenda Lyst.

„Obožavaoci Prade cene modnu formulu koja je godinama usavršavana. Zahvaljujući Pradi, brend ima kredibilitet i inteligenciju koji nadilaze odliv kreativnih direktora koji vidimo u celoj industriji. To potvrđuje važnost ulaganja u Pradu.“

Sidni Svini na Miu Miu reviji; Foto: Denis Guignebourg / Bestimage / Profimedia

Zanimljivo je to što su na listu i konačan poredak uticale i promene na pozicijama kreativnih direktora, pa su, nakon objave da će Alessandro Michele preuzeti Valentino, pretraživanja rimske kuće porasla za 84 odsto. Takođe, kada je Dries Van Noten otkrio da će se povući iz svog istoimenog brenda, Lyst je izvestio o porastu pretraživanja za 31 odsto.

U međuvremenu, potražnja za Guccijem raste nakon druge revije Sabata de Sarna u februaru, s povećanjem od 10 odsto kupaca koji pretražuju Gucci dodatke na Lystu.

Balenciaga se u ovom izveštaju ističe kao najbrže rastući brend na Lyst Indexu, skočivši za četiri mesta od prošlog kvartala. Saint Laurent je prvi put dospeo među prvih pet, što je, kako Lyst tvrdi, podstaknuto potražnjom za njegovim sunčanim naočarima i torbama Le 5 à 7, a dobar mamac za to je svakako Hejli Biber.

Hejli Biber
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Alaïa u ovom kvartalu debituje među 20 najpopularnijih brendova Lyst Indexa, dospevši na 19. mesto uglavnom zahvaljujući popularnosti svojih baletanki. Iako su ove cipele prvi put puštene u prodaju u maju 2022., istaknute su kao #4 najpopularniji proizvod prvog tromesečja 2024. Obnovljena privlačnost delimično je posledica porasta potražnje za baletankama generalno i viđenja slavnih osoba poput Due Lipe. New Balance i Dolce & Gabbana takođe su novo pridošli na lestvici najpopularnijih brendova.

Govoreći o najzanimljivijim proizvodima prvog tromesečja 2024., prema Lystu, Tejlor Svift je imala uticaja – Areine farmerke s kristalnim prorezom dospele su na top listu nakon viralnog autfita u kojem se pevačica pojavila na finalu Superboula.

NAJPOPULARNIJI MODNI BRENDOVI ZA PRVO TROMESEČJE 2024.

Miu Miu
Foto: x / Avalon / Profimedia

1. Miu Miu

2. Prada

3. Loewe

4. Bottega Veneta

5. Saint Laurent

6. Moncler

7. Versace

8. Balenciaga

9. Valentino

10. Jacquemus

11. Gucci

12. Burberry

13. Skims

14. Louis Vuitton

15. New Balance

16. The Row

17. Diesel

18. Dolce & Gabbana

19. Alaïa

20. J.W. Anderson

NAJPOPULARNIJI MODNI PROIZVODI ZA PRVO TROMESEČJE 2024.

Miu Miu New Balance patike
Miu Miu New Balance patike

1. Miu Miu x New Balance 530 Sl patike

2. Khaite x male Julius panel minđuše

3. Miu Miu kupaće gaćice

4. Alaïa x Strass baletanke

5. Carhartt x Detroit jakna

6. Balenciaga x Rodeo torba

7. Miu Miu polo majica

8. Rick Owens x Prong Down haljina

9. Area farmerke

10. Saint Laurent sunčane naočare

Podsećamo, Lyst je kompanija za modnu tehnologiju i vrhunska aplikacija za kupovinu koju svake godine koristi više od 200 miliona ljudi za pregledanje, otkrivanje i kupovinu artikala robnih marki i radnji. Formula iza Lyst indeksa uzima u obzir ponašanje Lyst kupaca, uključujući pretraživanja na i izvan platforme, preglede proizvoda i prodaju. Kako bi pratili traženost brenda i proizvoda, formula takođe uključuje statistike spominjanja na društvenim mrežama, aktivnosti i angažmana širom sveta, tokom razdoblja od tri meseca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram