Čudna izjava ćerke Harisa Džinovića iz solarijuma koja je zabrinula njene obožavaoce

Foto:printscrteen/instagram.com/djinadzinovic

Zato ih treba zabraniti.

Đina Džinović je 19-godišnja ćerka popularnog srpskog pevača Harisa Džinovića i dizajnerke Meline, koja je rodom iz Zagreba.

Džinović
Foto: Instagram/djinadzinovic

Ona je na svom Instagram storiju objavila fotografiju iz solarijuma i napisala: „Pre bih umrla kao ‘hot’ osoba nego kao ružna i ako će ovo da mi oduzme 10 godina života, ne zanima me. Ionako ne želim da budem stara.“

Njenu objavu su mnogi komentarisali na društvenim mrežama, a pojedini su pravili i mimove.

„Bože sačuvaj, ne daj Bože ako dobije karcinom pa vidi koja je to patnja i kad te sve boli, a ne možeš ništa učiniti. Bolest, ove solarijume treba pod hitno zabraniti u svetu.“

Zablude o solarijumu

Dr Nevenka Dokmanović, specijalista dermatovenerolog koju mnogi zovu i najboljom doktorkom za kožu u Srbiji je nedavno govorila o tri najveće zablude o korišćenju solarijuma. Kada svojim pacijentima kaže da ne smeju da idu u solarijum, jedna od prvih stvari na koje se oni pozivaju je – da u solarijum idu zbog vitamina D.

Vitamin D se sintetiše u koži ali pod uticajem UVB zraka. U solarijumu ima UVA zraka koji nemaju nikakav uticaj na produkciju vitamina D.

Druga zabluda – idem samo, dva, tri puta da dobijem malo podlogu za more, da ne bih izgorela na moru. Kako kaže dr Dokmanović ta vrsta „zaštite“ iz solarijuma je kao da smo na plaži naneli kremu sa zaštitnim faktorom 7.

Treća zabluda – idem u solarijum jer na taj način lečim akne.

Solarijum vam neće izlečiti akne i vrlo je verovatno da će dovesti do pogoršanja jer koža se osim melaninom brani i zadebljavanjem. Vaša zadebljala koža na licu ili telu dovodi do još većeg zapušavanja lojnih žlezda i do pogoršanja akni.

Svake godine u Srbiji od karcinoma kože oboli oko 600 ljudi, a njih 200 u trenutku postavljanja dijagnoze već ima metastaze. Lekari objašnjavaju da je nastanak melanoma kod mladih od 18 do 29 godina u najvećem broju slučajeva posledica UV zračenja u solarijumu.

***

Bonus video: Nail Masterclass – Hilton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram