Čarolija visoke mode iz Pariza: Umetnička dela na pisti

Foto:Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia/Pixelformula / Sipa Press / Profimedia/Pixelformula / Sipa Press / Profimedia

U Parizu je u toku Nedelja mode na kojoj su predstavljene kolekcije Haute Couture proleće-leto 2022. Izabrali smo nesvakidašnje, osvežavajuće modele Schiaparelli, Dior i Giambattista Valli.

Dizajner modne kuće Schiaparelli, Daniel Roseberry je novu kolekciju visoke mode nazvao „Godina discipline“. Svi komadi napravljeni su u tri boje – beloj, zlatnoj i crnoj. Efekat kolekcije je eteričan i magičan.

Schiaparelli
Foto: Pixelformula / Sipa Press / Profimedia

U kolekciji Dior dominiraju crna, siva i bela boja, sa srebrnim detaljima i nežnim, elegantnim siluetama. Celom kolekcijom odiše jednostavnost.

Dior
Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia
Dior
Dior, Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Giambattista Valli je umesto klasične revije napravio film s miksom dve kolekcije  – visoke mode i „pret-a-porter“. Kad su boje u pitanju, Valli koristi bebi roze, narandžastu, crvenu i duboku fuschia nijansu, odajući određeni osećaj čistoće i nevinosti koji je preslikan na svaki komad. Dizajner koristi kristale da bi celoj kolekciji dao skup i luksuzan pečat.

Giambattista Valli
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram