Zadovoljna je na društvenim mrežama organizovala anketu u kojoj smo od čitalaca tražili da predlože najzgodnije Srpkinje ove decenije. Evo kojih 10 ste naveli.
Na kraju teksta možete glasati u anketi, a u nastavku pogledajte kako ove žene godinama uspevaju da održe savršenu figuru. Neke od njih su se tokom trudnoće ugojile i skoro 20 kilograma, ali im to nije bila prepreka da se uz disciplinu vrate na staro.
Sanja Kužet
Sanja Kužet (41) u svom stanu ima mini teretanu u kojoj svako jutro počinje treningom. Redovno trči na traci i vežba sa tegovima, a voli i da rekreativno igra tenis. Voditeljka je vrlo disciplinovana kada je reč o zdravlju i izgledu, te posebno vodi računa o tome šta unosi u svoj organizam.
Sanja je svojevremeno ispričala da se u drugoj trudnoći ugojila 18 kilograma, ali da je nakon pola godine uspela da se vrati na staru kilažu. Najzaslužniji je za to bio doručak.
„Izbacila sam hleb iz ishrane. Generalno, ne jedem ugljene hidrate, jer od njih samo otičemo. Prva stvar koje sam se odrekla bilo je ono divno, toplo pecivo, koje sam toliko volela. Umesto industrijskih slatkiša, zgodna voditeljka jede voće.
Ivana Španović
“Imala sam problema sa bakterijama, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, imala sam nedostatak gvožđa. Dosta sam disciplinovana“, izjavila je jednom prilikom naša šampionka.
A evo kako izgleda ishrana Ivane Španović: Dan započinje lakim doručkom, za užinu jede voće i povrće, za ručak najčešće meso od ribe do bifteka, piletine i izuzetno zdrave ćuretine, a posle napornih treninga obavezno popije proteinski šejk. Večera je rezervisana za tanjir čorbe, a kako savetuje, za poslednji obrok nikako ne treba konzumirati voće.
Sloboda Mićalović
Sloboda zbog prirode svog posla često ne jede kod kuće, pa sa sobom nosi obroke za poneti, koje za nju priprema nutricionsitkinja. Vežba tri puta nedeljno sa ličnim trenerom, a u ishrani je ključno što se nikad ne prejeda.
“Hranim se zdravo, ali nikad ne idem u krajnost. U mom meniju je baš sve zastupljeno i povremeno sebi dam slobodu da pojedem nešto slatko. Vremenom sam naučila da količina mora biti manja nego što bih želela, zato što sam sklona gojenju, ali sada sam već navikla da uvek malo ostanem gladna na kraju obroka.”
Sloboda svakog dana pije brezinu vodu. jedinstvenu, prirodno čistu vodu koja nastaje istakanjem iz stabla breze u rano proleće. U pitanju je jedan od retkih fitoproizvoda koji istovremeno stimulišu oba organa koji pročišćavaju telo: jetru i bubrege. Brezina voda је dar prirode za detoksikaciju, ubrzavanje metabolizma i čišćenje kože.
Dragana Mićalović
Mlada glumica i sestra Slobode Mićalović svaki dan počinje nekim detoks napitkom. Nekad je to mlaka voda sa isceđenim limunom, sok od aronije bez šećera, čaj od koprive, zeleni čaj ili ceđeni celer. Ona je svoj plan ishrane još pre nekoliko godina poverila nutricionistkinji, jer je imala problem s manjkom kilograma. U svemu nema velike filozofije, pa glumica redovno uživa u jelima koja su tipična za naše podneblje.
“Kuvani kupus, tačka. I ptice na grani znaju da obožavam kupus, tako da ću mu ostati dosledna. Pored toga, obožavam ribu i, naravno, uz svaki obrok neizostavna salata”, istakla je glumica.
Tea Tairović
Tea kaže da svakog dana radi čučnjeve i trbušnjake i da je celog života nešto trenirala. Visoka je, pa joj se kilogrami ne lepe lako i onda ume s vremena na vreme i da se opusti s hranom.
“Pijem ceđeni miks, jedem kuvanu hranu i dosta voća i povrća. Imam sreću da mi organizam ne traži nezdrave grickalice. Uzmem malo badema ili neku proteinsku čokoladicu i to je sve“, ispričala je Tairović jednom prilikom.
Ona za doručak često jede integralni sendvič, za ručak piletinu i grilovano povrće, a za večeru obožava da uzme salatu sa tunjevinom.
Marija Kilibarda
Marija Kilibarda počinje dan obilnim doručkom koji obuhvata masti, ugljene hidrate i proteine. To su najčešće jaja pržena na masti, slanina, hleb sa semenkama i kiselo mleko. Ponekad umesto toga napravi sendvič sa punomasnim sirom, goveđom pršutom, salatom i suncokretovim semenkama. Svaki treći dan, Marija priprema proteinski šejk s bademovim mlekom, u koji dodaje rogač, cimet, laneno i konopljino seme, matični mleč, zlatnu maku, avokado, borovnicu ili aroniju, šargarepu i grejp.
Ručak obično konzumira četiri sata nakon doručka. Kada je na dijeti, izbegava prženu i pohovanu hranu, a ako jede rižoto ili pastu, obavezno ih kombinuje sa svežom salatom ili barenim povrćem. U njenom jelovniku često se nalaze supice i čorbice bez brašna i pavlake, a meso često kombinuje sa povrćem, pri čemu preferira crveno meso za ručak.
Marija za užinu jede sveže voće ili ceđeni sok, sirove orašaste plodove i malo crne čokolade. Suve smokve takođe često koristi kao užinu kako bi zadovoljila potrebu za slatkim bez dodatka šećera, što joj pomaže da izbegne kasniju želju za slatkišima tokom dana i večeri.
Dragana Kosjerina
Dragana Kosjerina vodi računa šta jede i redovno trenira. Svaki dan započinje limunadom sa kurkumom i đumbirom, koja je kao pravi eliksir, jer čisti organizam, pruža energiju i ubrzava metabolizam.
„Verujem da je mnogo važnije usvojiti određene navike u ishrani i njih se pridržavati duži period. Obratite pažnju na to kako određene namirnice utiču na vaš organizam, kakva vam je koža kad ih konzumirate, kako vam reaguje stomak, pa ih u skladu sa tim isključite sa jelovnika ili ih pak zadržite. Telo će vam samo reći šta mu je potrebno. Ja sam, na primer, smanjila unos mlečnih proizvoda i glutena jer sam prepoznala loše reakcije. Jedem redovno, raznovrsno i ne prejedam se. To je moj recept“, rekla je Dragana jednom prilikom za Blic.
Svaki dan Kosjerina završava domaćim čajem.
Nina Janković
Nina je svojevremeno izjavila da prilagođava ishranu sezonski. Leti joj najviše prijaju voće i sveže namirnice. Što se napitaka tiče, njene tetke prave domaće sokove od koprive i višnje, koje redovno donosi u Beograd. Sok od višnje razblaži sa vodom, doda malo soka od koprive, drži u frižideru i svako malo pije.
Održava vitku liniju zahvaljujući svojim genetskim predispozicijama i redovnim odlascima u teretanu. Tokom mladosti se aktivno bavila atletikom i folklorom, a kasnije je studirajući glumu održavala kondiciju kroz predmete kao što su Scenski pokret i Balet.
Ana Ivanović
Ishrana Ane Ivanović je najviše zaslužna zašto je uvek u top formi, hrani se zdravo i redovno trenira. Jede mnogo voća, povrća, žitarica, proteina, ugljenih hidrata i prirodnih masti.
Omiljeni obrok joj je salata od povrća i jaja. „Dobra stvar je što u suštini možete ubaciti svako povrće koje vam je ostalo u frižideru – ja sam ovog puta koristila paradajz, papriku, šargarepu, krastavce, jaja i zelenu salatu. Prelijte salatu ukusnim prelivom od oraha i začinskog bilja i uživajte“, napisala je na Instagramu.
Među omiljenim jelima joj je i suši, a obožava ceđene sokove. Ana u večernjim satima voli da popije zeleni čaj koji je daleko poznat kao odličan antioksidant, a pomaže kod depresije, glavobolja i lenjih creva.
Fizička aktivnost je deo njenog svakodnevnog života, bilo da su to joga, pilates, šetnje sa porodicom ili vožnja biciklom.
Lidija Vukićević
Lidija svakodnevno radi petominutne vežbe, redovno konzumira med, a jedini kolač kojem ne može da odoli je koh.
Međutim, što se tiče njenog režima ishrane, izbacila je određene namirnice.
„Uvek osluškujem svoje telo, pa sam u poslednje vreme promenila način ishrane. Životinje obožavam i već godinama ne jedem meso, niti nosim krzno, a sad sam se odrekla i nekih masnih i slatkih zalogaja. Rezultat je da imam više energije i veću pokretljivost. Sa 62 kilograma na 175 centimetara visine mogu da obučem sve što poželim i to mi stvara zadovoljstvo. Vratila sam kilažu iz vremena kad sam snimala Bolji život“, otkrila je ponosno.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: