Barbi je razlog zašto su svi poludeli za ovim papučama – a evo gde kod nas možete da nađete povoljnije verzije

Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Barbimanija ne jenjava.

Ako još niste gledali film Barbi, a planirate, ovde ćete naći neku vrsta spojlera, posebno ako ne možete da zamislite Barbin život drugačije osim u visokim štiklama.

Upozorenje, slede spojleri: Trenutak u kojem se slavna Barbika suočila sa činjenicom da su joj stopala ravna i onaj u kome hoda svetom u ružičastim Birkenstock papučama, više je od filmske poruke, koju je možda najbolje preneo monolog iz filma „Barbie“.

Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Birkenstock komad je prerastao u tržišni okidač koji je za samo nekoliko dana nakon dolaska filma u svetske bioskope doveo do povećanja potražnje za ovim modelom za čak više od 500%, što potvrđuju i podaci kompanije 3DLOOK sprovedeni kroz Google Trends pretragu tržišta Velike Britanije, a istu informaciju pružaju i podaci sa popularne platforme za onlajn kupovinu List, navodi Luxury Society.

Ali oni nisu jedini, Barbie kolekcija je zaživela među skoro svim modnim dizajnerima. Pa su tako pink i tirkizne boje glavni hit ovog leta i možete ih videti kako na kreacijama svetskih modnih dizajnera, tako i kod pristupačnijih brendova.

Ovaj komad, iako brend ne otkriva koji model je Barbi nosila u filmu, simbolično predstavlja stvarni svet. Odnosno, prikazuje kako se u početku Barbi ne dopadaju, ali na kraju postaju njen omiljeni modni komad. Samim tim prikazuju i većinu kupaca širom sveta, što svakako jača snagu ovog brenda, koji, prema poslovnim najavama, od jeseni planira da snažnije iskorači na tržište prodaje akcija.

Ipak, iskustvo Barbike sa Birkenstock papučama je poruka da stvarni svet može biti lep i jedinstven baš kao Barbi, ali i da mi možemo uživati u ovim papučama bez sumnje da će naš stajling izgledati jednako dobro.

Mattel/Warner Bros / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

A ukoliko se pitate gde iste modele možete da nađete u Srbiji i to po mnogo povoljnijim cenama, evo nekoliko primera:

Leon, 3.199 dinara

Foto: Leon

Hop Hop Shop, 2.890 dinara

Foto: Hop Hop Shop

Bershka, 3.990 dinara

Foto: Bershka

Safran, 1.992 dinara

Foto: Safran

Ledi Anatomic 2.999 dinara

Foto: Ledi anatomic

Zara, 4.990 dinara

Foto: Zara

Zaxy, 4.041 dinara

Foto: Office shoes

Zaxy, 2.694 dinara

Foto: Office shoes

Graceland, 1.990 dinara

Foto: Deichmann

Bjorndal, 1.490 dinara

Foto: Deichmann

Bonus video: Ruška Jakić na Beogradskoj nedelji mode

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram