Kupaći koji je Ana Sasso nosila pre 41 godinu danas bi bio glavna zvezda svake plaže

Foto:printscreen/instagram.com/sasso.ana63/

Pipi devojka i dalje izgleda odlično.

Ana je 1982. proglašena za mis Jugoslavije, a taj izbor je orgаnizovao sаrаjevski časopis „As“. Tri dаnа pre održаvаnja izborа, u Bаnjа Luci su se okupile 22 devojke, među njima je bila i Splićanka Anа, za koju se unapred nagađalo da će pobediti.

Ana Saso Foto: Instagram/sasso.ana63

U tome su joj nаjviše pomogli podrškа fotoreporterа, kаo i duplerica i nаslovnа strаna čаsopisа „Duga“. Ostale kandidatkinje su maltene digle pobunu, napravile su peticiju kojom su tražile dа se lepа Splićаnkа diskvаlifikuje, jer je navodno nаrušilа propozicije. Na kraju je Saso ipak proglašena za najlepšu, a osim krune dobila je i pet miliona dinara i dijаmаntski prsten iste vrednosti. Na svetskom izboru se plasirala među prvih 15.

U rodnom Splitu su je tada znali kao devojku pekarskog tajkuna Gusića. Njihova veza je bila turbulentna, a u jeku svađa nije bilo neobično ako bi se potukli. Priča se da je posle jedne veće svađe Ana navodno završila viseći na palmi. Posle te veze, bila je kratko u vezi sa fudbalerom Igorom Štimcem, koji ju navodno takođe zlostavljao.

Ana je bila u braku sa kraljem splitskog noćnog života Nenadom Teklićem. On je vozio prvi „porše“ u Splitu, bio je u šemi s Doris Dragović i za tridesetak godina otvorio je desetak najboljih kafića i klubova u Dalmaciji. Poginuo je pre devet godina u saobraćajnoj nesreći.

Ana je osim manekenske karijere, dobila je i svetsku filmsku ponudu, ali je kako se priča, odbila jer nije htela da se skine u toples.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

Bila je u braku i sa Igorom Franceskijem. Ribar i pravnik je besramno varao i šetao mlade devojke po centru Splita. Ostavila ga je, a dve godine posle razvoda Franceski je uhapšen jer su se u njegovom stanu devojke iz jedne organizovane grupe prostituisale.

Danas je udata za hirurga Hrvoja Tomasovića s kojim živi u Samoboru. Supruga je upoznala kad je došla u splitsku bolnicu zbog napada panike.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

„Ja sam u to vrijeme imala tegobe, odnosno napadaje panike zbog velikog stresa. Išla sam na hitnu, a kako mi nije ništa bilo, jedan moj prijatelj mi je rekao kako za mene ima jednog doktora. I onda me odveo njemu“, otkrila je Sasso koja se u tajnosti udala za Tomasovića.

Ana u 60. godini i dalje izgleda odlično, a poslednjih godina su je i dalje angažovali da reklamira kupaće kostime.

„Veliki sam gurman, a ako ponekad preteram, sledećih par dana sebi ponešto uskratim i tako održavam balans“, izjavila je jednom prilikom. Uz to ona na društvenim mrežama često deli i delove svojih treninga, a vežba redovno.

Ovih dana je podelila fotografiju na kojoj je imala 19 godina, u kupaćem kostimu koji je ove godine apsolutni hit i preplavio je i prodavnice i društvene mreže. Radi se o modelu koji je s prednje strane jednodelan, a pozadi ima trakice kao bikini.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

Leto 2023. obeležili su kupaći kostimi sa neobičnim izrezima, asimetrijama koje žene hrabro nose, a The New York Times je objavio veliku priču o povratku tangi na plaže koje napokon nose žene svih oblika i građa tela.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram