Autfiti koji će vas ubediti da čarape ipak idu uz sandale

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vreme je da srušimo ovaj modni tabu!

Dok se u Srbiji često ismevaju osobe koje nose čarape uz sandale ili papuče, u svetu je to veliki trend koji može da izgleda neverovatno šik.

Nošenje čarapa uz sandale kod nas se posmatra kao veliki modni greh, a veruje se da je dozvoljen samo starim osoba s problematičnom cirukulacijom. Vreme je da tome stanemo na kraj, jer kombinacija letnje obuće uz čarape zapravo može da izgleda brutalno dobro.

Takođe, ovaj trend je neverovatno udoban za stopala, a može da učini čuda za čitav autfit, kao detalj koji ga totalno transformiše.

Holivudske zvezde nose čarape uz sandale u ležernim izdanjima, koja su ipak dobro promišljena i isplanirana. Ali, ovaj trend na najbolji način stilizuju gosti Nedelja mode, koji imaju najviše hraborsti za neobične odevne kombinacije.

Evo nekoliko autfita u kojima čarape i sandale izgledaju odlično – a nadamo se da ćemo ovaj spoj češće videti na srpskim ulicama.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Crno – bela kombinacija nikada nije izgledala bolje nego u autfitu ove manekenke. Napravila je odličan kontrast između tamne suknje i kožne jakne i belih aksesoara. Bele čarape na crne sandale su spoj koji provereno dobro izgleda i odličan je ako želite da isprobate ovaj trend.

Foto: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I najlepša žena sveta – Bela Hadid – zna kolika je moć belih čarapa, koje se ističu u njenom retro autfitu. Manekenka je izgledala odlično u košulji preko koje je ponela haljinu, a detalji u vidu bisera zaokružili su njenu vintage kombinaciju.

Foto: DUTCH… / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ima nečeg toliko neodoljivog u običnoj, udobnoj sportskoj odeći, kombinovanoj na pravi način. Ako želite da izgledate poput supermodela na putu za teretanu ili lokalni kafić, slobodno obucite čarape uz sportske papuče, helanke i nabacite omiljenu kožnu jaknu.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Šta je modna hrabrost i autentični stil, objašnjava nam ova street style zvezda. Šik devojka se usudila da obuje čarape različitih boja uz sandale, a da to izgleda zaista sjajno. Plavi džemper je ceo autfit koloritno povezao, a u ovoj varijanti maksi crna suknja nimalo nije dosadna.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Maštovite devojke mogu i dokolenice da učine senzacionalnim aksesoarom. U ovom autfitu vidimo odličnu igru proporcija i francuski šik na potpuno nov način. Klasičan mantil, dramatična kragna i pletena torba savršeno dopunjuju dokolenice.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jednobojnu odevnu kombinaciju možete transformisati u fabuloznu ako je „razbijete“ čarapama u neočekivanoj boji. Takav modni potez zahteva smelost, ali je nezaboravan i sigurno će razmrdati vaše odevanje.

***

Bonus video: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram